Daniëlle Aarts van @mamamatsise test de Babboe Big-E

Babboe Big-E ervaring
Big

Twee maanden geleden ontving ik een berichtje van Babboe. Ik mocht de nieuwste Babboe Big-E testen en reviewen. Dit berichtje kwam echt op het per-fec-te moment! De bakfiets die we op dat moment hadden stond namelijk al in de verkoop omdat wij niet tevreden waren.

Omdat ik geen rijbewijs heb, is een bakfiets een enorme toevoeging binnen ons gezin. Boodschappen, kinderwagen, tassen met van alles erin, alles kan ik meenemen. Vooral op de dagen dat ik alleen ben met Mats en Ise geeft het zoveel vrijheid! En omdat het gezinsleven al hectisch genoeg is [give us a break], is de elektrische ondersteuning wel echt de beste uitvinding ooit. Geen zwetende oksels meer na een stuk fietsen, ideaal!

Er zijn natuurlijk onwijs veel verschillende bakfietsen. Door een eerdere ervaring met een bakfiets met twee wielen aan de voorkant wist ik dat dit de ideale variant is voor mij. Ik voel mij stabieler en daardoor zekerder op de weg. De kids kunnen flink bewegen [lees: duwen & plukken aan elkaar] maar dat maakt voor deze fiets geen verschil. Daarnaast is het ook fijn dat Mats en Ise zelf heel gemakkelijk de fiets in kunnen klimmen zonder dat je wankel komt te staan.

Ik heb nu twee maanden dagelijks gereden met de bakfiets dus ik vind het wel tijd voor een review! De Babboe Big-E is verkrijgbaar in twee kleuren, de bekende bruin kleur en lichtgrijs. Mijn oog viel direct op de mooie grijze kleur dus mijn keuze was snel gemaakt.

Zoals ik al vertelde is het een driewielsbakfiets. De bak is lekker ruim en er is plek voor vier kindjes. Wat ik vooral handig vind, is dat het voorste bankje omhoog geklapt kan worden wanneer je bijvoorbeeld met twee kindjes op pad gaat. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor een buggy of héél veel boodschappen!

De bakfiets stuurt soepel, ondanks het gewicht dat je meeneemt. Dit verraste mij nog het meest denk ik. Zelfs met tassen vol is het nog prettig om te fietsen. Het scheelt ook dat er goede schok- en stuurdempers in zitten. Zo blijven de flesjes wijn ook heel onderweg haha;) In de hoogste snelheid kun je tot ongeveer 22 km per uur rijden. Dit is vooral perfect op lange rechte stukken. Zodra ik een bocht in ga zet ik de snelheid lager. De hoogste snelheid vreet uiteraard de meeste energie maar toch ik gebruik het redelijk vaak [ssstt]. Meters maken voelt gewoon prettig en tijdens stukken met veel bochten zet ik de eco stand aan om het weer recht te trekken.

Wat mij trouwens nog meer verraste is de manier van trappen. Je hoeft niet mee te trappen om een bepaalde snelheid te maken. Het is grappig want ik kwam daar pas na 2 weken achter. De accu stond op stand 8 en ik sukkelde even met de trappers. Toen merkte ik opeens dat we gewoon 22 km per uur gingen. Je kunt dus gewoon hele langzame rotaties maken met je trappers maar wel de gewenste snelheid maken, yay!

Ik gok dat veel mensen benieuwd zijn hoelang de accu meegaat. Dit vind ik erg lastig te benoemen omdat ik de bakfiets voor veel kleine maar soms ook grote stukken gebruik. Hoe zwaarder het gewicht [dus bijvoorbeeld met boodschappen] hoe meer energie er wordt verbruikt. Er staat in ieder geval zo’n 40 km in de beschrijving, een flinke afstand. Zodra ik trouwens zie dat ik nog 2 streepjes heb [2/5] leg ik de accu in de oplader. Deze laat ik ‘s nachts zitten en klaar!

Extra’s
De bakfiets staat bij ons in de voortuin aan een ART goedgekeur ringslot, aan een haak die in de muur is bevestigd. Natuurlijk zou ik de fiets liever onder een afdak hebben staan maar helaas is daar geen mogelijk voor bij ons thuis.

We hebben gelukkig wel een fijne regentent over de bak heen zitten. Wat mij betreft een absolute pre! Als er ook maar een beetje wind staat is het voor de kids al fijn dat ze onder de tent zitten. Deze zit er daarom ook bijna altijd op. Het enige wat ik nog zou willen aanschaffen is een goede hoes om over de gehele bakfiets te doen, zeker met oog op de naderende winter.

Tot slot heeft Babboe hele fijne [en kleurtechnisch matchende hihi] bakfietskussens die precies op de bankjes passen van de bakfiets. Zo zitten de schatjes nog comfortabeler. Eigenlijk is het voor kinderen sowieso één groot feest hoor, rijden met de bakfiets. Lekker warm in een tentje racen door de straten, ik kan ze niet blijer maken!

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel