Maarten test de City Limited Edition

City Limited Edition
City

Maarten is een van de eerste papa’s met de Babboe City Limited Edition. Zoals de naam doet vermoeden worden er maar 200 van deze bakfietsen gemaakt. Het verschil met de ‘standaard Babboe City’ zie je terug in de gebruikte onderdelen en in de kleur van de bak en het fietsframe. In alles is de Limited Edition een luxere en stoerdere variant van de City. Maarten vertelt alles over zijn eerste ritje met de Babboe City Limited Edition. Ben je benieuwd wat hij van deze echte papa-fiets vindt? Lees dan snel verder! 

Krachtige motor en soepel in gebruik
De weken voor de aanschaf van de Babboe City Limited Edition heb ik me verdiept in de bakfietsmarkt. Als vader van twee jonge dochters heb ik twee belangrijke eisen: veilig vervoer van mijn kinderen én plezierig fietsen. En ook belangrijk; ik wil een bakfiets waar ik de komende jaren mee vooruit kan en dus redelijk onderhoudsvrij is. De Limited Edition voelt krachtig en is degelijk afgewerkt. Dat deed hij de eerste kilometers al! Na een weekje fietsen (ongeveer 150 kilometer) op deze bakfiets heb ik dit gevoel nog steeds. Wat dat betreft is de eerste indruk van de Limited Edition dus erg goed.

Tijdens een proefrit ervaarde ik het verschil tussen een middenmotor en een motor in het achterwiel. De middenmotor geeft ondersteuning op de trapas, dit voelt natuurlijk en geeft het gevoel dat je zelf het werkt verricht. Op een fiets met een motor in het achterwiel krijg je wat meer het gevoel geduwd te worden. Het sportieve stuur lijkt op een stuur van een mountainbike en voelt prettig aan. Ook de wendbaarheid van de fiets valt op in positieve zin. Ik ben met vier kinderen over een druk fietspad naar de stad gefietst en dit verliep zonder problemen.

Een beetje trots
Mijn voorkeur voor de middenmotor was niet de enige eis. Een vriend (met meer verstand van fietsen dan ik) heeft mij op het hart gedrukt een bakfiets te kopen met schijfremmen. Wat precies het verschil is tussen schijfremmen of rollerbrakes is mij niet helemaal helder. Wat wel helemaal helder is, is dat je met de Limited Edition in no-time tot stilstand komt. Dat was in het begin even wennen, vooral voor de meiden in de bak. Nu ik een bakfiets heb, valt het me op hoeveel bakfietsen er in de stad rijden. Wat ook opvalt is dat ik nog geen andere Babboe City Limited Editions heb gezien en dat maakt me stiekem wel een beetje trots.

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit