Mijke testte pechhulp van Babboe

pechhulp van Babboe
Curve

Mijke is getrouwd met Franck, en moeder van Diede (4) en Cato (1,5). Sinds eind 2016 zijn zij de trotse bezitters van een Babboe Curve-E. 

Ik liep met twee zware tassen boodschappen de supermarkt uit en laadde de bakfiets in. Kleuter op het bankje. Tassen in de bak. We waren kant-en klaar om weg te rijden, toen zag ik dat het rechterzijwiel lek was. Balen! Mijn man gebeld en gevraagd of hij de boodschappen kon komen ophalen. En daarna gebeld met de Pechhulp van Babboe. Ik kreeg een vriendelijke dame aan de lijn. Ze vroeg rustig wat er aan de hand was en noteerde alles. Binnen een uur zouden zij arriveren. En het was nog sneller! Ik kreeg tijdens het wachten zelfs nog een sms-bericht over de voortgang. Fijn!

Tot grote vreugde van mijn kleuter kwam al snel de gele Wegenwacht-bus (Babboe 24-uurs Pechhulp wordt door de ANWB uitgevoerd) de parkeerplaats opgereden. De monteur van de Wegenwacht had niet veel tijd nodig om te zien wat er aan de hand was. De binnenband bleek flink gehavend, maar liefst 5 gaatjes! Omdat de Wegenwachter niet de juiste maat band bij zich had, heeft hij met alle geduld van de wereld de gaatjes apart geplakt. Het was flink wat zoekwerk, maar met behulp van een emmer water die we bij de supermarkt leenden lukte het. Hulde voor het geduld van deze man. Zeker als je bedenkt dat er ook nog een kletsgrage kleuter op zijn vingers stond te kijken.

We kregen de tip om ook de andere banden nog even na te laten kijken; hij zag dat de buitenband van het linkerzijwiel ook al wat was versleten en ook de achterband kon wel wat aandacht gebruiken. Daarnaast gaf hij nog de tip dat het goed is om je zit-en rijhouding te bekijken. Bijvoorbeeld of je vaak naar dezelfde bocht overhangt. En of je kinderen altijd op dezelfde plek in de fiets zit. Dan kunnen de banden sneller op 1 plek slijten. Ik vond dit wel handige tips om te horen.

Nadat de band was geplakt en Diede de Wegenwacht uitgebreid had uitgezwaaid, konden we naar huis, op de fiets. Nu nog even nieuwe binnen- en buitenbanden bestellen, zodat we niet nog eens voor verrassingen komen te staan.  De Pechhulp vind ik na deze ervaring wel echt een uitkomst. Je kunt gewoon geen kant op met de bakfiets als hij kapot gaat en ze kunnen dan supersnel bij je zijn. Ideaal.

Wil je meer weten over 24-uurs Pechhulp van Babboe? Hier vind je meer informatie en de voorwaarden.

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel