Onderhoudsbeurt voor de Babboe Curve Mountain

Onderhoud Curve Mountain
Curve

De bakfiets van Camilla, moeder van Boet, Mauck en Asta, is toe aan een onderhoudsbeurt. Lees hoe de onderhoudsbeurt voor de Babboe Curve Mountain in zijn werk gaat. 

Mijn bakfiets en ik hadden wat onenigheid. Hij vond dat ik het – zo’n 11 maanden na de bevalling – prima zonder trapondersteuning aankon, ik vond dat wat jammer met drie kinderen in de bak… Met een al geplande kleine onderhoudsbeurt bij Babboe, kon ik prima leven met deze tijdelijke uitdaging; de Babboe monteur kwam immers snel en wellicht werd ik er zelfs nog wat fitter door.

Toch keek ik reikhalzend uit naar De Babboe Dokter – zoals de kinderen hem al noemden. Hij werd met gejuich ontvangen en had al snel een diagnose gesteld; domme pech. Ik was wat bang dat ik zélf misschien wel verantwoordelijk was voor het zelf moeten trappen (zou je tegen bakfietsen – net als tegen planten – eigenlijk moeten praten?), dus stiekem was ik erg blij met deze diagnose. Een onderdeel werd vervangen en tijdens de doktersafspraak ontdekte hij nog wat kleine dingetjes die hij meteen ter plekke kon fixen; die kleine beurt bewees meteen zijn meerwaarde.

Na de kopjes koffie en een poos knutselen in zijn tentje – handig als je bakfiets niet in de schuur kan worden gerepareerd, mocht ik van de monteur een proefritje maken. Met Boet in zijn zitje reed ik de straat op en neer. Oh, dit had ik gemist! En Boet blijkbaar ook, kraaiend van plezier zwaaide hij naar alle buren. Nog even aftekenen – en niets hoeven aftikken, alles viel in de garantie, en ik was weer up and running. Of nou ja, up and riding.

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit