Vier keer zoveel geluk op koningsdag met een Babboe Max-E

Koningsdag Max-E
Max

Wie kent de Ademaatjes nou niet? Het Bathmense gezin is in Nederland bekend geworden door hun deelname aan het programma ‘Een Huis Vol’. In het kader van ‘Een Bakfiets Vol’ zijn vader Alex, moeder Anne en hun 6 dochters voor 1 jaar een samenwerking aangegaan met Babboe en hebben zij de Babboe Max-E in ontvangst mogen nemen. Wij van Babboe zijn erg benieuwd hoe de Ademaatjes de bakfiets ervaart. Jullie ook? Lees dan vooral onderstaande blog geschreven door Alex en Anne.

Bij het starten van onze dag beginnen we eerst maar eens met de vlag uithangen, hier maken we maar een klein gezellig momentje van met ons allen. Na een lekker ontbijt, dossen we ons uit met gepaste oranje kledij en staan we op de ochtend helemaal klaar om Koningsdag te vieren. Oh nee, vandaag is het voor het eerst Woningsdag. Alles thuis doen, met #blijfthuis en alle zieken, overledenen, naasten en zorgmedewerkers in gedachten. Dus niet naar de aubade in het dorp, geen bloemen brengen bij ons bejaardentehuis, maar met zijn allen thuis aan tafel om bingo te spelen.

Hier stonden dan ook grote prijzen op het spel. Zo konden we in de eerste rondes een papieren kroon winnen, in de tweede ronde zelfgemaakte snoepjes en als hoofdprijs een gewilde zelfgemaakte oranjetaart. Nadat wij met ons allen gewonnen hadden en de taart door iedereen was opgegeten toch maar even snel wat boterhammen gesmeerd en op de Babboe bakfiets gestapt. De bakfiets was ondertussen al versierd met de slingers die eerder deze week zijn gemaakt als thuiswerk van school. Maar nu kwam het… We hebben 6 kinderen waarvan nu niet alleen de jongste vier in de bakfiets wilde, maar ook de oudere zussen.

Nu hebben we een grote bakfiets waarin 6 kinderen kunnen, maar de twee oudste worden langzamerhand er wel wat te groot voor (10 en 12 jaar). Dus hebben we de oplossing gevonden door telkens, om de beurt, één van de jongste kinderen op de aanhangfiets te laten fietsen. Ze fietsen ondertussen zelf, maar zo achter papa te mogen fietsen, blijft toch een geweldig idee. En al snel was daar ruzie over wie als eerste en als tweede erop mag. We zijn dus met de boterhammen en wat water in de fietstassen op de Babboe bakfiets gestapt, met z’n allen op avontuur. Vanuit Bathmen op weg. Langs bomenhagen, beekjes, groene weilanden en boerderijen spotten de kinderen al snel alle koeien in de wei, vlinders in de berm en ooievaars en roofvogels die rondcirkelen. Snel daarna ontstaat er een wedstrijdelement tussen mijn dochter en ik op de aanhangfiets en Anne met de Babboe bakfiets en de 5 andere kinderen. Natuurlijk won ik altijd doordat op dat moment achter mij getrapt werd alsof het leven ervan af hing.

In Lettele kwamen we een bankje in het bos tegen waar we met ruime afstand onze boterhammen konden opeten. Er was namelijk in dat stukje bos helemaal niemand. Maar het was wel gelijk gedaan met de rust daar. Onze dochters zijn namelijk niet stil als ze lekker aan het spelen en stoeien zijn. Maar ja, dat moet ook wel lekker kunnen om zo even alle energie vrij te kunnen laten. Toevallig kwam er nog een bekende van ons met een hondje langs. Wat geweldig om te zien hoe die kinderen daar allemaal op hun eigen manier op reageren. De één super enthousiast en de ander wat voorzichtiger, maar allen blij.

Na alle boterhammen en hectiek van de hond (want de kinderen maakten veel lawaai) wisselen we op de aanhangfiets en gaan we weer verder het bos in. Het is wel handig om rekening mee te houden dat zo’n bakfiets wat breder is dan een normale fiets en je merkt ook dat andere mensen het vaak lastiger vinden de bakfiets te passeren. Zo kwamen er op het fietspad twee mountainbikers ruim door de bocht en die moesten wel snel terug op eigen weghelft. Na wat mooie fietspaden kwamen we te fietsen op een fietspad langs een zandweg. Meestal zijn deze fietspaden niet heel breed, maar daar past nog altijd net een bakfiets op. Hierdoor waren de wedstrijden tussen aanhangfiets en bakfiets tijdelijk niet mogelijk. Maar zodra het kon werd dit natuurlijk weer gelijk een strijd in andere teams.

Een volgende stop. Dat betekent dat we maar weer eens moeten wisselen op de aanhangfiets, zodat alle vier de jongste dochters geweest zijn. Maar dan… Dan komt de vraag van de oudere zussen wanneer zij aan de beurt waren. Gelukkig was mijn vrouw mij voor: “dan hadden jullie op je eigen fiets moeten gaan”. Door het bos en over het klootschietparcour naar huis. Iedere Koningsdag wordt er namelijk een klootschiet wedstrijd georganiseerd waar dorpsgenoten in grote getallen aan mee doen. Maar vandaag is het rustig en niet anders dan andere dagen. In het dorp  aangekomen, gestopt voor het huis van een jarig meisje. Van de straat en uit de bakfiets vrolijk toegezongen en gefeliciteerd met haar verjaardag om daarna snel naar huis te gaan. Lekker genoten vandaag van het lekkere weer en het even samen zijn zonder gedachten aan alles om ons heen. Gewoon genieten van je gezin en alles wat daar belangrijk in is.

Wil jij de avonturen van de Ademaatjes volgen op social media? Ga dan naar Facebook of Instagram of zoek op @vierkeerzoveelgeluk 

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit

Maak een Proefrit