Wat past er in de Curve Mountain?

Wat past er in de Curve Mountain
Curve

Blogger Camilla heeft geen rijbewijs, dus er wordt veel gefietst. En dan is een bakfiets – de Babboe Curve Mountain in haar geval – een uitkomst. In dit blog vertelt ze over wat zij allemaal meeneemt in haar bakfiets. Camilla is moeder van Boet (10 maanden) en hij is een perfecte kleine broer voor zijn grote zus Asta (7 jaar) en grote broer Mauck (6 jaar).

Ik ben niet zo georganiseerd. Het vullen van de broodtrommels lukt mij elke ochtend, maar vaak hoor ik dat Asta en Mauck in de pauze maar even zijn gaan ruilen. Heb ik prompt een mismatch tussen ‘trommel’ en ‘tas’ gemaakt… Of vergeet ik vakkundig zaterdagochtend de bidon van een van de oudste twee en kom ik daarachter als het hele team in de rust water drinkt. Het hele team minus mijn dochter/zoon. ‘Leg je spullen dan ook op een vaste plek, dan vergeet je ze nooit!’ is een advies dat ik vaak hoor. En die vaste plek, dat is nu de bakfiets.
Onze bakfiets heeft inmiddels een hele inventaris onder het achterste bankje. Inclusief noodrantsoen. En de inventarislijst wordt groter en groter… Omdat het past, omdat het handig is, omdat de fiets dagelijks gebruikt wordt.

• Twee regenjasjes – voor de oudste twee, compact opgevouwen tot een balletje. Je weet het nooit hè, in Nederland-regenland.
• Twee luiers en wat luierdoekjes, in een tasje – voor het geval ik weer die luiertas vergeet. Of half ingepakt heb.
• Een bidon (leeg) – voor de vergeetachtige zaterdagsportochtenden.
• Twee pakjes chocomel en twee pakjes crackers – noodrantsoen. Voor acute hongerklop uit school. Of voor diezelfde vergeetachtige zaterdagsportochtenden als zoon- of dochterlief het ontbijt thuis heeft laten liggen.
• Een voetbal – voor onverwachte bezoekjes aan park, speeltuin of bos.
• Een dekentje – voor de onverwacht frisse ritjes (lees: Mauck heeft zich nog niet neergelegd bij het concept ‘herfst’ en wordt elke ochtend weer verrast door de kou.).
• Restcategorie – En dan zijn er altijd nog de ‘aanwaaiers’. Spullen die even mee mogen. Zoals het nieuwe springtouw van Asta. Of de zak knikkers die Mauck voor zijn 6e verjaardag gekregen heeft. En het rugbyballetje van Boet. Allemaal tijdelijke gasten.
Ik denk dat ik een mandje ga scoren waar deze inventaris in kan. Oogt nét wat georganiseerder, wellicht verbetert dit mijn imago.

 

 
Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit