Dé bakfiets accessoires voor jou

Bakfiets musthaves

Je kent die lijstjes wel met hippe musthaves. Zonnebrillen, tassen, schoenen en sieraden. Nu hebben mijn vriend en ik regelmatig discussies over mijn hoeveelheid kleding, schoenen en tassen, maar voor leuke bakfiets accessoires is hij echter wel te porren. Daarom een lijstje met musthaves voor de bakfiets, want we hebben allemaal nog wel wat te willen toch?

Regenjas

Terwijl je kinderen lekker droog onder de regentent zitten, moet jij het afzien wanneer het regent. Daarom op nummer 1 van de bakfiets accessoires: >de regenjas. En dan niet zo’n saaie blauwe met grijze reflectie-strepen zoals je vroeger had, maar een gele of knalroze. Met een beetje een lang model, blijven niet alleen je schouders droog, maar wil het ook wel lukken om je benen enigszins droog te houden. Zo kom je niet volledig doorweekt aan op de plek van je bestemming.

Bakplakker

Maak je bakfiets uniek, door ‘m te beplakken met een bakplakker. Maak je eigen ontwerp, of kies uit een van de standaard-ontwerpen, zoals deze met tekeningen van Fiep Westendorp bijvoorbeeld.

Kleuterzitje of bakfietskussens

Je hebt het idee om samen met jouw kleintjes te picknicken. Je pakt de bakfiets en fietst heerlijk in de frisse wind op weg naar het park. Maar na 10 minuten begint het al: “duurt het nog lang?”. Oh nee, daar gaan we weer… Om de pijn een beetje te verzachten, kun je een zacht kleuterzitje of bakfietskussen op het bankje plaatsen, zodat óók de lange ritten soepel gaan.

Afsluitbare klepbank

Zuinig op je bakfiets en de bakfiets accesssoires, dan is een afsluitbare klep voor je Babboe een echte musthave. Als je onderweg bent kun je achter de klep je kettingslot bewaren, zodat deze niet door de bak heen gaat schuiven wanneer je aan het fietsen bent. Ben je op de plek van bestemming, gebruik het slot dan om je fiets goed vast te ketenen (je wil niet lopend naar huis met 3 vermoeide kindjes!) en leg je regentent of andere spulletjes in het klepbankje. Handig!

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel