Vanaf wanneer kan ik fietsen met mijn baby?

Fietsen met baby
Baby & kinderzitjes

Na negen maanden te hebben gewacht, is je kleine ukkepuk er eindelijk. De kraamtijd vliegt voorbij en voor je het weet, wil je alweer op de fiets stappen. Natuurlijk wel op een bakfiets, want tijdens jouw zwangerschap zag je jezelf al vele kilometers maken met jouw baby in de bakfiets. Maar vanaf hoeveel maanden kun je eigenlijk fietsen met je baby? Goed nieuws! In een bakfiets kun je jouw kindjes al op een jonge leeftijd mee nemen. Fietsen met je baby kun je dus niet snel genoeg beginnen.

Vanaf 3 maanden al fietsen met baby

De minimumleeftijd vanaf wanneer een baby op een normale fiets meegenomen kan worden, is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw baby. Vanaf het moment dat jouw baby goed zelfstandig kan zitten, mag de kleine uk mee voor- of achterop de fiets. Meestal is dat ergens tussen de zes en negen maanden. Met een bakfiets kun je jouw baby met een speciale babyschaal of maxi cosi drager al veel eerder veilig vervoeren. Jouw kleine spruit wordt namelijk door de constructie van de bakfiets en één van deze babyzitjes beschermd. Daarom kun je met onze babyschaal of maxi cosi drager jouw baby in de bakfiets al vanaf drie maanden veilig en verantwoord meenemen.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat het nekje van jouw kindje sterk genoeg is. De veiligheid van jouw baby staat immers voorop. Gelukkig zit jouw baby in de bakfiets voor je neus en kun je goed in de gaten houden of jouw kindjes nog plezier beleven van de rit. Maar om jou goed voorbereid de weg op te laten gaan, hebben wij een aantal tips voor extra veiligheid.

Wat trek je je baby aan in de bakfiets?

Zorg ervoor dat je kindje warm is ingepakt. Een comfortabele voetenzak of een warm dekentje over het lijfje en een mutsje op het hoofd. Is het buiten fris, dan kun je ervoor kiezen om met een regentent op de bakfiets te fietsen. Je kindje zit dan lekker uit de wind.

Hoe lang kun je gaan fietsen?

Maak je eerste tochtje niet te lang. Een eerste uitje, kan zowel voor jou als voor je baby in de bakfiets, behoorlijk wat indruk maken. Maak dus niet een kilometerslange tocht, maar beperk het tot een ritje van een kwartiertje.  Merk je tijdens de rit dat je kindje het niet fijn vindt in de bakfiets, probeer het dan over een paar weken nog eens.

fietsen met baby

Tips voor extra veiligheid

  • Zorg ervoor dat de baby altijd vast zit met de juiste bevestiging en gordels.
  • Maak in het begin nog geen lange fietstochten. Zorg daarom voor kleine fietsritjes.
  • Probeer trillingen en schokken te voorkomen, waardoor het kindje zich prettig voelt.
  • Houd goed zicht op jouw baby. Wanneer je kind zich niet prettig voelt, is het tijd om even pauze te houden of te stoppen.

fietsen met baby in de bakfiets

Wat heb je nodig bij welke bakfiets?

De babyschaal en de maxi cosi drager kunnen in verschillende bakfietsen plaats nemen. Welk babyzitje past in jouw Babboe bakfiets?

Maxi cosi drager

Babyschaal

Babboe Big
Babboe City
Babboe Curve
Babboe Dog
Babboe Go
Het bankje dient verwijderd te worden om de maxi cosi drager te gebruiken. Dit is niet mogelijk in de Mini Mountain. Babboe Mini
Babboe Max
Babboe Flow
Babboe Carve
Babboe Slim

Kun jij ook niet wachten om te fietsen met baby? Met de babyschaal of de maxi cosi drager in de bakfiets wordt dit jaar er één om niet te vergeten!

Bekijk hier de maxi cosi drager en babyschaal
Melia babyschaal
Big, Big-E, City, City-E, City Mountain en 16 anderen
De Babboe Babyschaal, de ideale oplossing voor het vervoer van baby's vanaf 3 maanden Je kunt twee babyschalen of peuterstoelen naast elkaar plaatsen aan stuurzijde. Melia babyschaal
Vanaf € 100,00
Bekijk dit product
Steco maxi cosi drager
City, City-E, City Mountain, Curve, Curve-E en 7 anderen
Met de maxi cosi drager van Steco kun je je baby vanaf 3 maanden (wanneer het nekje sterk genoeg is) veilig en eenvoudig meenemen in de bakfiets. De maxi cosi drager wordt zo in de bak gemonteerd dat je je kindje gezellig kunt aankijken. Steco maxi cosi drager
€ 100,00
Bekijk dit product

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit