Vanaf wanneer kan ik fietsen met mijn baby?

Fietsen met baby
Child seats
Accessories

Na negen maanden te hebben gewacht, is je kleine ukkepuk er eindelijk. De kraamtijd vliegt voorbij en voor je het weet, wil je alweer op de fiets stappen. Natuurlijk wel op een bakfiets, want tijdens jouw zwangerschap zag je jezelf al vele kilometers maken met jouw kindjes voor in de bak. Maar vanaf hoeveel maanden kun je eigenlijk fietsen met je baby? Goed nieuws! In een bakfiets kun je jouw kindjes al op een jonge leeftijd mee nemen. Fietsen met je baby kun je dus niet snel genoeg beginnen.

Vanaf 3 maanden al fietsen met baby

De minimumleeftijd vanaf wanneer een baby op een normale fiets meegenomen kan worden, is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw baby. Vanaf het moment dat jouw baby goed zelfstandig kan zitten, mag de kleine uk mee voor- of achterop de fiets. Meestal is dat ergens tussen de zes en negen maanden. Met een bakfiets kun je jouw baby met een speciale babyschaal of maxi cosi drager al veel eerder veilig vervoeren. Jouw kleine spruit wordt namelijk door de constructie van de bakfiets en één van deze babyzitjes beschermd. Daarom kun je met onze babyschaal of maxi cosi drager jouw baby al vanaf drie maanden veilig en verantwoord meenemen in de bakfiets.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat het nekje van jouw kindje sterk genoeg is. De veiligheid van jouw baby staat immers voorop. Gelukkig zitten jouw kinderen in de bakfiets voor je neus en kun je goed in de gaten houden of jouw kindjes nog plezier beleven van de rit. Maar om jou goed voorbereid de weg op te laten gaan, hebben wij een aantal tips voor extra veiligheid.

fietsen met baby

Tips voor extra veiligheid

  • Zorg ervoor dat de baby altijd vast zit met de juiste bevestiging en gordels.
  • Maak in het begin nog geen lange fietstochten. Zorg daarom voor kleine fietsritjes.
  • Probeer trillingen en schokken te voorkomen, waardoor het kindje zich prettig voelt.
  • Houd goed zicht op jouw baby. Wanneer je kind zich niet prettig voelt, is het tijd om even pauze te houden of te stoppen.

fietsen met baby in de bakfiets

Wat heb je nodig bij welke bakfiets?

De babyschaal en de maxi cosi drager kunnen in verschillende bakfietsen plaats nemen. Welk babyzitje past in jouw Babboe bakfiets?

Maxi cosi drager

Babyschaal

Babboe Big
Babboe City
Babboe Curve
Babboe Dog
Babboe Go
Het bankje dient verwijderd te worden om de maxi cosi drager te gebruiken. Dit is niet mogelijk in de Mini Mountain. Babboe Mini
Babboe Max
Babboe Flow
Babboe Carve
Babboe Slim

Kun jij ook niet wachten om te fietsen met baby? Met de babyschaal of de maxi cosi drager in de bakfiets wordt dit jaar er één om niet te vergeten!

Bekijk hier de maxi cosi drager en babyschaal
Melia babyschaal
Big, Big-E, City, City-E, City Mountain en 16 anderen
De Babboe Babyschaal, de ideale oplossing voor het vervoer van baby's vanaf 3 maanden Je kunt twee babyschalen of peuterstoelen naast elkaar plaatsen aan stuurzijde. Melia babyschaal
Vanaf 99.95
Bekijk dit product
Steco maxi cosi drager
City, City-E, City Mountain, Curve, Curve-E en 6 anderen
Met de maxi cosi drager van Steco kun je je baby vanaf 3 maanden (wanneer het nekje sterk genoeg is) veilig en eenvoudig meenemen in de bakfiets. De maxi cosi drager, inclusief bevestiging, wordt zo in de bak gemonteerd dat je je kindje gezellig kunt aankijken. Steco maxi cosi drager
99.95
Bekijk dit product

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel