Kies je voor een bakfiets met 2 of 3 wielen?

bakfiets 2 of 3 wielen

Welke bakfiets past het best bij jou en je gezin, een bakfiets met 2 of 3 wielen? De ene ouder is heel stellig en weet meteen dat het een driewieler moet zijn, maar de andere ouder heeft toch echt een tweewieler in het hoofd. Er zijn ook veel ouders die het eigenlijk niet zo goed weten, en dat is ook logisch. Dat is ook juist waar onze testdagen voor zijn. Wanneer je een bakfiets koopt, vinden wij het een must om eerst een proefrit te komen maken. Want ja, het fiets echt wel even anders dan je gewone fiets. De een fietst zo weg op een Babboe Curve of Big, de ander moet even oefenen. En waarbij sommige ouders genieten van de snelheid van de Babboe City of Mini, missen anderen juist de stabiliteit van drie wielen.

De voordelen van een driewieler

Wat mij betreft is de stabiliteit van een driewieler een van de grootste voordelen. Je zit op de fiets, hoeft eigenlijk ook niet meer af te stappen en je hebt zelfs met veel kindjes in je bak, weinig last van het extra gewicht. Je bak is ruim. Heb je 2 kinderen in de bak voor je, dan heb je nog steeds meer dan genoeg ruimte voor 2 flinke boodschappentassen. Erg handig.

De voordelen van een tweewieler

Een tweewieler is iets sportiever, heeft meer snelheid en heeft de wendbaarheid van een gewone fiets. Een tweewieler is ideaal voor de wat langere stukken en is bovendien iets smaller, zodat hij bijzonder geschikt is voor gebruik in een grotere stad.

Het beste van twee werelden

De Babboe Carve combineert de voordelen van twee en drie wielen. Je hebt wel de flexibiliteit van de tweewieler, maar ook de stabiliteit van de driewiel bakfiets. De bakf van de Carve biedt bovendien ook genoeg ruimte voor 2 kinderen en een tas boodschappen.

Ben je benieuwd geworden welke bakfiets het beste bij je past? Kom dan eens langs bij een testdag. Je vindt een overzicht van alle testdagen op onze website.

Vond je dit bericht leuk?
0
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit