Fietsen met een bakfiets én een tweeling

Fietsen met een bakfiets én een tweeling

Heb je een tweeling en wil je samen met ze op pad? Dan is een bakfiets misschien wel de juiste keuze voor jou. Fietsen met een tweeling vraagt namelijk meer creativiteit dan fietsen met één kindje. We begrijpen dan ook als geen ander dat je op zoek bent naar de beste mogelijkheid om je tweeling met de fiets te vervoeren. Met de bakfiets kun je jouw tweeling met alle gemak van A naar B brengen. In dit artikel vertellen wij jou hoe.

Misschien heb je een moederfiets overwogen. Met deze fiets kun je 2 kindjes vervoeren, 1 voorop en 1 achterop. Hartstikke handig, maar dan kun je pas wel vanaf 1 jaar veilig met je tweeling fietsen. Vanwege de veiligheid kun je namelijk pas vanaf 8 maanden een baby in het voorzitje plaatsen en vanaf 12 maanden in het achterzitje. Poeh, dat duurt lang zeg! Met een bakfiets daarentegen kun je jouw tweeling al vanaf 3 maanden vervoeren. Veilig en snel, want je hebt geen gehannes dat je in het begin nog maar met 1 kindje kunt fietsen of dat je continu alles te voet moet doen.

Nu duurzaamheid een steeds grotere rol speelt bij jonge gezinnen, zie je de bakfiets steeds vaker op straat verschijnen. Het is tegenwoordig niet alleen milieubewust om de tweede auto weg te doen en voor een bakfiets te gaan, de bakfiets biedt daadwerkelijk comfort en gemak. Helemaal met een tweeling! Een bakfiets is wendbaar en/of stabiel en biedt meerdere zitplaatsen aan. Als je dus ook nog andere kinderen wil vervoeren, dan ben je bij Babboe op de juiste plek. 

Tweewieler of driewieler bakfiets voor tweeling

Als je een bakfiets op het oog hebt voor jou en je tweeling, dan moet je jezelf eerst afvragen of je op een tweewieler of een driewielbakfiets wil fietsen. Een tweewielbakfiets is geschikt voor twee kinderen. De fiets is licht en wendbaar waardoor je jezelf met gemak in een drukke stad kunt manoeuvreren. 

Een driewieler is daarentegen stabieler en biedt ruimte aan voor maar liefst één tot vier kinderen. We willen natuurlijk geen voorkeuren uitspreken, maar misschien is een driewieler wel de beste optie voor een tweeling. Denk maar eens alle spullen die je mee moet nemen, of de boodschappen die je moet doen. Met de ruimte die de Babboe Big bijvoorbeeld biedt, heb je bovendien de mogelijkheid om een buggy mee te nemen in de bakfiets. En mocht je nou naast de tweeling in de bakfiets ook nog broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes willen vervoeren, dan biedt een driewielbakfiets genoeg ruimte. Maar uiteraard blijft de keuze bij jou!

Tweeling in de bakfiets

Vanaf ongeveer drie maanden kan jouw tweeling in de bakfiets en kun je met ze op pad. Het is niet mogelijk om twee Maxi-Cosi’s in een Babboe bakfiets te plaatsen, maar als alternatief is er een speciale babyschaal ontworpen. De babyschaal is dan ook de ideale oplossing voor het vervoer van baby’s van 3 tot 9 maanden. Je kunt twee babyschalen naast elkaar plaatsen aan de stuurzijde, waardoor je met beide baby’s op pad kan. 

Zodra je kindje zelfstandig kan zitten, dan kun je de peuterstoel gebruiken. De peuterstoel is geschikt voor kinderen tussen de 8 en de 18 maanden. Na deze 18 maanden kun je een kleuterzitje gebruiken. Het kleuterzitje is voor kinderen van 18 maanden tot en met ongeveer 24 maanden bedoeld. Niet alleen met de babyschaal, maar ook met de peuterstoel en het kleuterzitje is het mogelijk om er twee van elk naast elkaar op het bankje te bevestigen. Zo zit de tweeling altijd gezellig naast elkaar! Vanaf twee jaar heeft de tweeling geen stoeltje meer nodig en kun je een kussentje op het bankje gebruiken. 

Broertjes en zusjes

Wil je naast de tweeling ook nog andere kinderen van het gezin vervoeren, dan kun je het beste een Babboe Big of een Babboe Curve kiezen. Beide bakfietsen zijn driewielbakfietsen en geschikt voor maximaal 4 kinderen. In beide bakfietsen zitten twee bankjes, zodat er genoeg ruimte is voor een extra broertje of zusje. En mocht het nou allemaal net iets te zwaar trappen worden, al onze bakfietsen zijn verkrijgbaar met elektrische ondersteuning. 

Wil je nou eerst een bakfiets testen en eens kijken of de bakfiets iets voor je tweeling is? Maak dan een proefrit.

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel