Zo kun je de bakfiets meenemen op vakantie

Zo kun je de bakfiets meenemen op vakantie
Summer

Je bent thuis helemaal gewend aan je bakfiets en wilt deze het liefst ook meenemen op vakantie. Je eigen bakfiets fietst immers toch het prettigst. Het vervoeren van een bakfiets is alleen wel wat moeilijker dan een normale fiets. Een bakfiets kan bijvoorbeeld door het gewicht al niet vervoerd worden op een trekhaak of autodak. Gelukkig zijn er wel andere manieren om je bakfiets te vervoeren en op je vakantiebestemming te krijgen. We vertellen je de do’s en de don’ts!

Wat mag niet?

Het is niet mogelijk om een bakfiets te vervoeren op een fietsendrager, dakdrager of in de trein.

Bakfiets op een fietsendrager

Omdat een bakfiets langer en breder dan een gewone fiets is, is de bakfiets niet geschikt om achterop de auto te vervoeren. De fietsendrager is simpel gezegd te klein en te zwak voor de bakfiets.

Bakfiets op een dakdrager

Vanwege het gewicht van de bakfiets mag je een bakfiets niet vervoeren op het dak van je auto. Dakdragers zijn namelijk alleen geschikt voor lichte fietsen (max. ca. 20 kg).

Bakfiets in de trein

In de meeste treinen kun je jouw normale fiets wel meenemen, maar helaas mag je geen bakfiets meenemen in de trein.


Wat mag dan wel?

Uiteraard zijn er heus wel andere manieren om jouw bakfiets op je vakantiebestemming te krijgen. Mocht je een grote auto of een busje hebben, dan heb je de mogelijkheid om jouw bakfiets mee te nemen op vakantie. Daarnaast zijn er ook nog speciale bakfiets aanhangers.

Bakfiets in de auto

Je kunt de bakfiets vervoeren in een grote auto of in een busje. Houd dan wel rekening met de lengte van de bakfiets, waarbij mogelijk de achterklep niet gesloten kan worden.

Foto: @veenendaalmarcel

Bakfiets Marcel Veenendaal

Bakfiets afmetingen:

  • De tweewiel bakfietsen hebben een maximale lengte van 255 cm
  • De driewiel bakfietsen hebben een maximale lengte van 217 cm

Bakfiets vervoeren met de auto
Bakfiets vervoeren met de auto

Bakfiets op een aanhanger

Heb je geen grote auto of busje tot je beschikking? Je kunt de bakfiets ook meenemen op een normale aanhanger, of een speciale bakfiets aanhanger. Een speciale bakfiets aanhangwagen wordt vaak geleverd inclusief oprijplaten en bevestigingsmaterialen om de bakfiets veilig te vervoeren. Zorg ervoor dat de bakfiets goed en stevig vast zit, zodat jouw bakfiets veilig vervoerd kan worden.

Bakfiets op vakantie
Bakfiets op aanhanger
Bakfietsaanhanger Babboe


Ondanks dat het misschien niet zo makkelijk lijkt, zijn er dus wel mogelijkheden om jouw bakfiets mee te nemen op vakantie. Zijn bovenstaande mogelijkheden geen oplossing? Dan kun je altijd nog een bakfiets huren op vakantie.

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit

Maak een Proefrit