Wat is het Nationale Fiets Projecten (NFP)?

Het Nationale fietsplan maakt het mogelijk om met een fiscaal voordeel een nieuwe fiets aan te schaffen. Per 1 januari 2015 valt het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling. Werkgevers bepalen nu zelf de hoogte van het aanschafbedrag, wie er in aanmerking komt voor een 'fiets van de zaak' en ook hoe vaak een deelnemer mee mag doen. Het is helaas niet mogelijk om gebruik te maken van de Nationale Fietsbon in de Babboe webshop. Ondanks die paar spelregels valt er nog meer dan genoeg voordeel uit het NFP te behalen. Via onderstaande stappen, leggen we je uit hoe je een bakfiets kunt bestellen via het Nationale fietsplan.

Stappenplan Nationale Fietsplan

1. Je bestelt de door jouw gewenste bakfiets via de Babboe Webshop. Je kunt gebruik maken van de op dat moment lopende aanbiedingen. Je kiest ‘betalen via Fietsplan’ bij de betaalmethoden, je betaalt in deze fase nog niets. Je stuurt vervolgens een mail naar onze klantenservice waarin je aangeeft dat je via Nationale Fiets Projecten (NFP) wenst te bestellen en, indien dit reeds bekend, het bedrag dat je met fiscaal voordeel kunt besteden.

2. Je informeert bij je werkgever hoeveel er via je brutoloon betaald wordt en hoeveel er dan overblijft dat direct aan Babboe betaald dient te worden. Met deze informatie kunnen wij je een berekening sturen van hetgeen via je werkgever betaald wordt en wat direct aan Babboe betaald dient te worden. Deze bedragen zijn vooraf niet bij Babboe bekend.

3. NFP rekent voor de gehele afhandeling 15% van het maximaal op te geven bedrag door aan Babboe (voor accessoires 10%). Door onze scherpe prijzen en aanbiedingen zijn wij genoodzaakt deze administratiekosten aan je door te berekenen. We noemen dit de NFP toeslag. Je profiteert nog altijd van de scherpe aanbieding. Daarnaast is je fiscale voordeel altijd groter dan de NFP toeslag. Accessoires: De Nationale Fietsbon kan NIET bij Babboe worden ingewisseld. Servicebeurt: Als je bij Babboe gebruik maakt van het fietsplan, is de eerste servicebeurt niet inbegrepen. Deze is wel via de website te bestellen voor €55,-.

4. Nadat je de bestelling hebt geplaatst en van Babboe de email hebt ontvangen met de betalingsdetails, vul je het NFP fietsformulier in. Dit NFP fietsformulier is via je werkgever te verkrijgen. Bij de catalogusprijs vul je het totaalbedrag van de bestelling in, zoals op de factuur vermeld. Het formulier vul je verder volledig in, inclusief de informatie die door de rijwielhandelaar moet worden verschaft. Deze informatie is voor Babboe standaard, je kunt de volgende gegevens invullen:

Aflevering fiets:
Rijwielhandelaar: Babboe BV
Adres: Koedijkerweg 12A
Postcode: 3816 BV
Woonplaats: Amersfoort
Leveringuit eigen voorraad

Fietsgegevens:
Merk fiets: Babboe
Type fiets: Kies één van onze bakfietsen
Kleur: zwart voor Big/ Big-E, donkergrijs voor de andere varianten (City en Curve)
Aantal versnellingen: drie of zeven (afhankelijk van het model)
Framehoogte: 50 cm
Dames/heren: nvt/unisex
Artikelnummer: Je bestelnummer uit de bevestigingsmail die je ontvangt na je bestelling (9 cijfers)

5. Het volledig ingevulde formulier laat je door je werkgever (P&O) ondertekenen, en dat stuur je naar NFP.

6. Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvangt Babboe van NFP de afleverdocumenten. Nadat deze formulieren zijn ontvangen door Babboe én je eventuele bijbetaling binnen is, zal je bestelling in behandeling worden genomen en ontvang je via email bericht over de datum van levering. De levertijd die wij communiceren gaat in op het moment dat je betaling en de NFP afleverdocumenten bij ons binnen zijn.

Bakfiets bestellen via het NFP

Ben jij er inmiddels uit? Weet je welke bakfiets jij via het Nationale Fietsplan wilt bestellen? Neem voor de zekerheid nog eens een kijkje in onze webshop door op onderstaande button te klikken. Je ziet dan het volledige assortiment Babboe bakfietsen in één overzicht.

Naar de webshop >