Wat is het verschil tussen een bakfiets en een fietskar?

Ben je op zoek naar een mogelijkheid om je kinderen met de fiets te vervoeren? Dan is veiligheid één van de belangrijkste aandachtspunten. In een fietskar zitten je kinderen achter je, waardoor je ze vaak niet goed in de gaten kunt houden. In een bakfiets zitten je ukkepukken in een hoge bak vlak voor je neus. Voor de kinderen is elke rit een belevenis en jij kunt ontspannen fietsen. In onderstaande tabel hebben we een paar vergelijkingspunten voor je op een rijtje gezet.

EigenschappenBabboe BakfietsFietskar
Veiligheid in het verkeer++++
Veiligheidsgordels++++++
Kinderen in het zicht+++-
Plaats voor 1 - 2 kinderen++++++
Plaats voor 3 - 4 kinderen+++---
Stabiliteit++++
Draaicirkel---
Rijgedrag/wegligging++++
Als kinderwagen te gebruiken--+++
Veilig bij hogere snelheid+++++
Fietsplezier voor kinderen++++
Leeftijd van de kinderen

vanaf 0 jaar,
geen leeftijdsbegrenzing

0 - 7 jaar
Materiaal (hout vs. tentdoek)++++
Plaats voor andere dingen+++--
Weerbestendig++++++
Benodigde parkeerplaats++++
Duurzaamheid++++
Prijsvanaf ca. 1600 €vanaf ca. 400 €

Bron: De vergelijking is tot stand gekomen met hulp van Babboe gebruikers, die ervaring hebben met een fietskar.


Fietskar ligt laag op de weg

Kinderfietskarren liggen zeer laag op de weg en kunnen daardoor makkelijk door automobilisten over het hoofd worden gezien. Maar het voordeel van een kinderfietskar is dat de aanhanger heel makkelijk achter je gewone fiets aangekoppeld kan worden.

Let wel op de belasting van je fiets, want die is niet in alle gevallen voor een kinderfietskar geschikt. Een bakfiets is in vergelijking met een fietskar voor kinderen duurder in aanschaf, maar kan daarentegen veel langer worden gebruikt en is waardevast. Veel van onze Babboe gebruikers hebben hun auto voor een milieuvriendelijke bakfiets verruild.

Ben je nieuwsgierig naar onze bakfiets geworden? Ga naar onze webshop om alle Babboe modellen te bekijken. Alle bakfietsen worden door onze logistieke partner rijklaar en gratis aan huis geleverd.

Naar de webshop >