Wat te doen bij schade aan je bakfiets?

Heb je schade aan je bakfiets, meld deze dan binnen 14 dagen nadat de schadegebeurtenis heeft plaats gevonden bij Kingpolis.

  1. Voor de schadeclaim bij Kingpolis heb je altijd een Babboe schaderapport nodig. Een Babboe monteur komt dan de schade bij je thuis opnemen. De kosten voor het schaderapport kan je bij de verzekering declareren. Na opname van de schade ontvang je van Babboe het schaderapport (incl. offerte voor reparatie met de opsomming van alle nodige onderdelen, werkuren, voorrijkosten en eventueel te vervangen accessoires) per email.
  2. Meld middels het Kingpolis schadeformulier de schade direct bij Kingpolis. Je dient duidelijk te omschrijven wat er is gebeurd en of de schade mogelijk te wijten is aan een ander. Je kunt de schade online melden en het schaderapport van Babboe uploaden. Wil je dit liever per post doen dan kan je het schadeformulier en het schaderapport van Babboe printen en opsturen naar Kingpolis, Postbus 148, 8530 AC Lemmer.
  3. Kingpolis registreert de schade en maakt een dossier. Na goedkeuring door Kingpolis ontvang je een akkoord voor herstel van de schade door Babboe. Het is niet mogelijk dat Kingpolis de schadeuitkering aan de klant uitkeert.  
  4. Plan een reparatie afspraak in met een Babboe monteur en voeg het Kingpolis goedkeuringsbewijs als bijlage toe aan je email zodat de kosten aan Kingpolis worden doorbelast. Dit doe je via een reply op de eerder ontvangen email met het schaderapport van Babboe.
  5. Op basis van het schaderapport van Babboe betaalt Kingpolis de kosten voor het herstellen van de schade. Na daadwerkelijk herstel ontvang je een factuur voor je eigen administratie en garantie van de bakfiets. Kingpolis ontvangt een kopie factuur.

Belangrijk!

Voor de verzekering bakfiets (de schadeclaim) moet de schade duidelijk en volledig worden omschreven. Tevens moeten alle originele rekeningen, garantiebewijzen, offertes, verklaringen en/of andere bewijzen mee worden ingestuurd.

Verzekering bakfiets schade melden