Levertijd bakfietsen: 2-3 weken*. Accessoires/onderdelen: 1-3 werkdagen. Meer informatie over onze dienstverlening.
* Zie levertijden voor enkele uitzonderingen.

Babboe pechhulp

Bestellen

 

Wat kost de Babboe 24-uurs pechhulp?

De pechhulp kost € 39,50 per jaar. Het genoemde tarief is per jaar en zal gelden van moment van aanmelding tot 1 jaar daarna. Bijvoorbeeld aanmelding op 02-10-2017; verzekering loopt van 03-10-2017 t/m 02-10-2018.

Voor wie is de Babboe pechhulp?

De pechhulp is voor alle Babboe bakfietseigenaren van 18 jaar en ouder in Nederland en België. Zowel voor nieuwe als tweedehands bakfietsen.

Hoelang duurt het voordat ik gebruik kan maken van de pechhulp?

Nadat je het abonnement hebt afgesloten en wij het abonnementsgeld hebben ontvangen, duurt het 48 uur voordat je recht hebt op volledige hulp.

Als er iemand anders op mijn bakfiets fietst en hij/zij hij krijgt pech, geldt de pechhulp dan ook?

Jazeker. De pechhulp is fiets gebonden door middel van het framenummer. Wanneer er iemand anders op je bakfiets fietst en diegene krijgt pech onderweg, dan geldt de pechhulp dus ook. Het framenummer moet dan worden doorgegeven en dit nummer vind je op het frame van de bakfiets. Wanneer je voor meerdere fietsen gebruik wilt maken van de pechhulp, dien je deze apart af te sluiten.

Hoe kan in de pechhulp opzeggen?

Je kunt na het eerste contractjaar per maand opzeggen. Neem hiervoor contact op met de Babboe klantenservice

Hoe vaak kan ik gebruik maken van de pechhulp?

Je kunt maximaal 3 keer per kalenderjaar gebruik maken van de pechhulp.

Ik heb al Pechhulp via Kingpolis, wat is het verschil met de 24-uurs Pechhulp van Babboe?

Ja, er zit absoluut verschil tussen de pechhulp die Kingpolis aanbiedt en de 24-uurs Pechhulp van Babboe. Om het makkelijk te maken hebben we hieronder de verschillen naast elkaar gezet:

  Pechhulp Kingpolis 24-uurs Pechhulp Babboe
Verzekerd gebied Nederland Nederland & België
Nood reparatie nee ja
Thuisbreng service ja ja
Vervoer inzittende 2 personen 6 personen
Over te dragen nee ja

Wanneer je een premium verzekering van Kingpolis hebt (waarin hulpverlening bij pech zit), maar je wilt ook gebruik maken van de extra services die 24-uurs Pechhulp van Babboe biedt, dan kun je deze service apart afsluiten. » Sluit direct de 24-uurs pechhulp van Babboe af.

Hulpverlening

 

Hoe werkt de pechhulp?
 1. Pech onderweg? Bel 0592-390051
 2. Geef je framenummer door (dit vind je op het frame van je bakfiets)*
 3. Een monteur komt naar je toe
 4. Je bakfiets wordt gerepareerd en je kunt weer op pad!**
 5. Is een reparatie ter plekke niet mogelijk? Dan word je samen met je bakfiets (+ evt. max. 5 medepassagiers) thuisgebracht waar een vervolgafspraak wordt gemaakt met één van de monteurs.

* Het Babboe Pechhulp-lidmaatschap is verbonden aan de bakfiets en niet aan degene die op dat moment op de bakfiets fietst. Wanneer iemand anders op je bakfiets fietst, dan heb je dus ook recht op pechhulp.
**De kosten voor de gebruikte materialen voor een reparatie ter plaatse zijn voor eigen rekening en maken geen deel uit van het abonnement.

Welke diensten vallen onder Pechhulp?

Met de Pechhulp kun je gebruik maken van het servicenummer voor hulp, de reparatiehulp in Nederland en België en de transporthulp indien de fiets niet ter plekke gemaakt kan worden. Met de transporthulp brengen we jou en de bakfiets (+ vijf medepassagiers) naar huis of je bestemming (maximaal 25km vanaf de pechlocatie).

Waar en wanneer heb je recht op pechhulp?

De pechhulp is voor Nederland en België 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. Ook op Texel is de pechhulp 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar. Op Ameland en Terschelling bieden we pechhulp aan van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur. Op Vlieland en Schiermonnikoog is helaas geen pechhulp mogelijk.

Binnen welke straal word ik geholpen?

We komen je helpen bij pechgevallen die buiten de grens van 1 kilometer van jouw woonadres plaatsvinden.

Wat houdt de transporthulp in?

Indien je bakfiets niet ter plekke gemaakt kan worden en het niet verstandig is om verder te fietsen wordt je bakfiets met een transporthulp naar huis gebracht. Met de transporthulp brengen we jou en de bakfiets (+ vijf medepassagiers) naar huis of je bestemming (maximaal 25km vanaf de pechlocatie).

Wat is de gemiddelde aanrijtijd van de 24-uurs Pechhulp?

De aanrijtijd buiten de spits ligt rond de 45 minuten en in de spits rond de 60 minuten. De spitstijden zijn van: 06:00-09:30 uur en van 16:30-19:30 uur.

Als de monteur de pech niet kan verhelpen, wat gebeurt er dan?

Als de monteur je bakfiets niet ter plekke kan repareren, dan brengen we jou en je bakfiets (+5 medepassagiers) naar huis of je bestemming (maximaal 25 km vanaf de pechlocatie). Je kunt dan contact opnemen met de klantenservice van Babboe.

Is vervangend vervoer mogelijk als mijn bakfiets niet direct te repareren is?

Nee, je hebt geen recht op vervangend vervoer. Wij streven er altijd naar om ter plekke een (nood)reparatie te verrichten, zodat je weer (verantwoord) kunt fietsen. Wanneer de monteur je bakfiets niet ter plekke kan repareren, dan word je samen met je bakfiets naar huis of je bestemming gebracht.

Bij welke pechgevallen word ik geholpen?

Pech is een ruim begrip, maar voor een lekke band, lege accu, kapotte remkabel, kapotte verlichting, gebroken ketting etc. komen wij helpen. In geval van een ongeval is de pechhulp niet van toepassing. Hiervoor dien je je verzekering aan te spreken. Zie de voorwaarden.

Pechhulp:

 • Spaken;
 • Trappers;
 • Verlichting;
 • Stuur;
 • Zadel;
 • Remmen;
 • Lekke band;
 • Lege accu (behalve als melder strandt omdat niet tijdig geladen is);
 • Sleutel afgebroken verloren of gestolen.

Transporthulp

 • Indien reparatie ter plekke niet succesvol is of bij voorbaat niet mogelijk is;
 • t/m 25 km vanaf pechlocatie;
 • Inclusief vervoer inzittenden.

Personenvervoer (via taxi en/of openbaar vervoer)

 • Indien inzittenden niet allemaal met het bergingsvoertuig meekunnen of;
 • Indien vanwege logistieke redenen (route) niet alle inzittenden met het bergingsvoertuig meekunnen.

Onderdelenverkoop

 • Indien de monteur onderdelen voor reparatie op voorraad heeft kunnen deze op kosten van de berijder geplaatst en verkocht worden.