Hoe bestel ik een bakfiets met het Fietsplan?

Wil jij graag een Babboe bakfiets aanschaffen en werk je in loondienst? Dan kun je misschien wel een beroep doen op het fietsplan. Daarmee koop je met korting via jouw werkgever een fiets. Hieronder vertellen we je alles over het fietsplan en hoe je met belastingvoordeel een bakfiets kunt scoren. Niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor onze planeet!

Wat is het fietsplan?

Om medewerkers aan te moedigen met de fiets naar het werk te komen, kun je als bedrijf ervoor kiezen om een fietsplan in te voeren. Dit plan houdt in dat de organisatie haar medewerkers een financieel stukje tegemoet komt in de aanschaf van een (bak)fiets. Je hoeft de fiets niet alleen voor woon-werkverkeer te gebruiken. Met het fietsplan stimuleert jouw werkgever je om vitaal en fit te blijven, ook buiten werktijd! Vraag naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf.

Tijd besparen met de bakfiets

Breng jij vaak voor het werken de kids naar school toe? Een bakfiets kan hiervoor de ideale oplossing zijn: breng je kinderen naar school met de bakfiets en rijd daarna gelijk door naar je werk. Een goed begin van de dag én het scheelt je brandstof- en parkeerkosten!

Bakfiets fietsplan in orde maken bij Babboe

Omdat er verschillende vormen van het fietsplan bestaan, zijn er logischerwijs ook een aantal mogelijkheden als het gaat om de verdere afhandeling van jouw bestelling bij Babboe. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf een bakfiets aan te schaffen en deze ook direct aan Babboe te betalen. Vervolgens dien je de factuur in bij je werkgever. Deze optie geeft je het meeste voordeel omdat je maximaal profiteert van de lopende aanbiedingen van Babboe, daarnaast benut je ook het fiscale voordeel. Naast deze mogelijkheid, kun je de bestelling van een bakfiets ook via je werkgever laten verlopen. In eerste instantie ontvang je, na je bestelling, een factuur per e-mail. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kun je via de Babboe klantenservice een factuur per post opvragen. Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Optie 1: Zelf bestellen en betalen

Je bestelt en betaalt de Babboe bakfiets via onze website zodat wij jouw bestelling in behandeling kunnen nemen. Je krijgt per e-mail een bevestiging van je bestelling en een link waarmee je je factuur kunt downloaden. Deze factuur dien je in bij je werkgever. Nadat Babboe het factuurbedrag heeft ontvangen, wordt je bestelling in behandeling genomen. Je krijgt per mail bericht over de levering van je bakfiets.

Optie 2: Facturatie via de werkgever

Tijdens het bestellen van jouw Babboe bakfiets is het van belang dat de gegevens van je werkgever invult bij de factuurgegevens. Je plaatst de bestelling en krijgt per e-mail een bevestiging en een link waarmee je je factuur kunt downloaden. Deze factuur dien je in bij je werkgever. Zorg ervoor dat je werkgever als referentie het ordernummer van Babboe invoert, dit bespoedigt de afhandeling. Nadat Babboe het factuurbedrag heeft ontvangen, word je bestelling in behandeling genomen. Je krijgt per mail bericht over de levering van je bakfiets.

Ben jij er al uit?

Als het om het Fietsplan of de Werkkostenregeling gaat, zijn er behoorlijk wat opties en mogelijkheden. Ben jij er al uit? Bekijk dan ons assortiment bakfietsen in de webshop. Je belandt in de webshop door op onderstaande button te klikken. Is er één en ander toch nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op, Babboe staat graag voor je klaar.


Naar de webshop


Meer informatie

Werkkostenregeling

Informeer bij jouw werkgever of er een Werkkostenregeling (WKR) is en op welke manier deze regeling werkt. Dit kan namelijk per werkgever verschillen. Wil je alvast meer lezen over de WKR? Je vindt meer informatie op de pagina 'Fietsplan werkkostenregeling'.

Nationale Fiets Projecten

Heeft je werkgever een overeenkomst met de Nationale Fiets Projecten (NFP)? Ook over dit Fietsplan hebben we de nodige informatie voor je klaar staan. Je leest meer over het NFP en de bijbehorende afhandeling op de pagina 'Nationale Fiets Projecten'.

Bedrijfsfietsen Nederland

Naast het NFP zijn er ook werkgevers die een overeenkomst hebben met Bedrijfsfietsen Nederland (BFN). Wil je hier meer over weten? Lees dan verder op de pagina 'Bedrijfsfietsen Nederland'. Je krijgt hier onder andere meer informatie over de procedures rondom het BFN.

Overige organisaties

Het kan zijn dat jouw werkgever een ander fietsplan heeft dat nog niet eerder genoemd werd op deze pagina. Geen nood! Op de pagina 'Andere Fietsplan organisaties' geven we informatie over een tweetal organisaties waar Babboe ook mee samenwerkt. Je leest er precies welke voordelen je kunt behalen en hoe de procedure in z'n werk gaat.