Hoe werkt de pechhulp bij een lease contract?

Wanneer u de bakfiets doormiddel van een lease contract heeft aangeschaft, heeft u recht op pechhulp via Enra. Met deze pechhulpservice bent u in heel Europa verzekerd.

(let op: Deze pechhulp is niet voor klanten die de bakfiets via koop hebben aangeschaft, kijk daarvoor in deze FAQ)

 

Hoe werkt de Pechhulp via Enra?

 1. U kunt ten allen tijde bellen met het alarmnummer 088 877 8044. Bent u in het buitenland kunt u bellen met +31 88 877 8044. 
  Wij raden u aan om dit nummer op te slaan in uw mobiele telefoon.
 2. U dient het framenummer van de fiets en uw leasecontractnummer door te geven ter verificatie, zorg dat u die bij de hand heeft.
 3. De alarmcentrale gaat met u kijken wat er nodig is om u weer op weg te helpen.
 4. Om uw locatie te bepalen zal de alarmcentrale u een sms sturen, via deze sms kunt u vervolgens uw locatie delen.
 5. De hulpdienst zal indien mogelijk het euvel verhelpen. Mocht dat niet mogelijk zijn, wordt u naar een fietsenmaker in de buurt of  naar uw begin of eindpunt gebracht.
 6. Meer informatie over de pechhulpverlening vindt u op deze pagina van Enra.

 

Bij welke pechgevallen wordt ik geholpen? 

Verzekerd is:

 • Hulp door de ENRA alarmcentrale als de fiets ten gevolge van pech, diefstal of een verkeersongeval niet meer bereden kan worden. U kunt onze alarmcentrale bereiken via telefoonnummer (+31) 088 – 877 8044.
 • Verzekerd zijn de kosten van de hulpverlening. De hulpverlening bestaat uit het vervoer van de verzekerde fiets en de opzittende(n) naar de startplaats van de (dag)fietstocht.
 • Meeverzekerd zijn ook de kosten van vervoer van de fiets, de opzittende(n) en maximaal één andere deelnemer (met fiets) aan de fietstocht naar dezelfde plaats als verzekerde.

 

Niet verzekerd is:

 • Een lege accu van een E-bike indien deze voor het begin van de fietstocht verzuimd is tijdig op te laden of indien deze leeg is geraakt door het overschrijden van de actieradius als opgegeven door de leverancier.
 • Opzet van de verzekerde of iemand die bij de hulpverlening belang heeft.
 • Pech binnen de 1e kilometer van het startpunt van uw (dag)fietstocht.