Wat zijn tips tegen diefstal?

Bakfietsen zijn populair bij het dievengilde. De hoge straatwaarde, ook voor een tweedehandse bakfiets, maakt dat ze erg gewild zijn onder fietsendieven. Er is zelfs het vermoeden dat het in het geval van bakfietsen om professionals of een bende gaat! Tijd om je Babboe te behoeden voor mogelijke diefstal. Met onderstaande tips verklein je de kans op een gestolen bakfiets.

Tip 1 | Gebruik sloten

Gebruik alijd meer dan één slot. Alle Babboe bakfietsen worden standaard geleverd met een ringslot, waarvan er een aantal ART gecertificeerd zijn. We raden je aan om hiernaast nog een extra slot te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld het universele kettingslot van Babboe. De sloten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtematen: 110 en 180 cm.

Tip 2 | Personaliseren

De bakfietsen van Babboe zijn op te fleuren met behulp van Stickers en Bakplakkers. Niet alleen mooi, maar ook erg opvallend en herkenbaar. Een opvallende bakfiets is minder interessant om door te verkopen. De losse stickers en de zogenoemde bakplakkers zijn verkrijgbaar in verschillende dessins.

Tip 3 | Vastzetten

Bij tip 1 noemden we het gebruik van een extra slot al. Het is natuurlijk goed om een extra slot te gebruiken. Maar, nog beter is het om je bakfiets met dit extra slot vast te zetten aan een hek, lantaarnpaal of fietsenrek. 

Tip 4 | Parkeren

Parkeer je Babboe bakfiets bij voorkeur in een drukke straat en goed in het zicht. Hiermee maak je het voor dieven lastiger een bakfiets te stelen. Zij opereren namelijk niet graag in het volle zicht.

Tip 5 | Verzeker je bakfiets

Sluit een verzekering af die zich richt op bakfietsen! Babboe ontwikkelde samen met de Europeesche verzekering en Kingpolis een speciale bakfietsverzekering. De verzekering bestaat uit een uitgebreide fietsverzekering en een combinatie van servicediensten van Babboe.

Voor meer vragen of tips kun je contact opnemen met de klantenservice van Babboe. Wij helpen je graag!