Update: 17 april 2024

Brand Amersfoort

Dinsdag 16 april heeft er een brand gewoed in het bedrijfsverzamelgebouw naast het hoofdkantoor van Babboe in Amersfoort. Dit gebouw, dat door 24 bedrijven werd gebruikt, is volledig verwoest. Ook Babboe had verschillende units in dit gebouw in gebruik. De brandweer heeft bevestigd dat de brand niet in een van onze units is ontstaan en voorkomen is dat de brand oversloeg naar het naastgelegen pand van Babboe. Iedereen ter plekke is op tijd in veiligheid gebracht en er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Alhoewel er door rook- en waterschade voorlopig niet vanuit het pand in Amersfoort gewerkt kan worden, zal het door ons recent uitgerolde herstelplan geen hinder ondervinden van de gevolgen van de brand. Wij zijn inmiddels druk bezig met het ophalen van de bakfietsen die in de terugroepactie vallen en zijn begonnen met de eerste inspecties. Alles blijft er onverminderd op gericht de Babboe-bakfietseigenaren zo snel mogelijk weer de weg op te helpen.


Update: 10 april 2024

Duidelijkheid voor Nederlandse Babboe eigenaren: controleerjebakfiets.nl

Vanaf vandaag kun je op www.controleerjebakfiets.nl controleren of jouw Babboe bakfiets wordt teruggeroepen of dat een inspectie nodig is.

Controleer je bakfiets >

Afhankelijk van het model en de leeftijd van je bakfiets, bieden we je een nieuwe bakfiets of passend alternatief. Valt jouw bakfiets buiten de terugroepactie dan gaan we eerst je bakfiets inspecteren zodat je met een gerust hart weer met jouw bakfiets de weg op kan.

We snappen dat het erg vervelend is dat je jouw bakfiets niet kan gebruiken. Iedereen ontvangt daarom een voucher voor een onderhoudsbeurt en/of accessoires.


Update: 2 april 2024

Babboe herstelplan duidelijk  

Eenderde van de bakfietsen wordt teruggeroepen, merendeel na inspectie weer de weg op

Babboe is, in afstemming met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), in de afrondende fase van het onderzoek naar de veiligheid van haar bakfietsen. Het grootste deel van de verkochte bakfietsen kan na een controlebeurt/reparatie weer de weg op.

Op 14 februari jl. werd de verkoop tijdelijk gestaakt omdat Babboe niet voldoende informatie kon overleggen om aan te tonen dat bij bepaalde modellen geen sprake was van een veiligheidsrisico. Na initieel onderzoek werd besloten de CITY (E) en MINI (E) terug te roepen omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd. Inmiddels is besloten om in Nederland ook de City Mountain (productie vóór 2020), Slim Mountain & Transporter en de Pro Trike (E), Trike-E, Pro Trike XL Motor terug te roepen en te vervangen. Lees verder

 

 

Ga direct naar:

Babboe, de nummer 1 bakfiets wereldwijd, ontwikkelt al 15 jaar betaalbare en veilige bakfietsen. Voor iedereen is er wel een Babboe bakfiets die bij ze past. Of het nu gaat om familie bakfietsen, hondenbakfietsen of zakelijke vrachtfietsen: Babboe weet wat jou beweegt. Een Babboe bakfiets maakt jouw dagelijks leven leuker en gemakkelijker!

Al 15 jaar dé bakfiets specialist

  • usp-image--image De beste in prijs / kwaliteit
  • usp-image--image Direct of gespreid betalen
  • usp-image--image Winnaar beste fietswebshop 2022 en 2023
  • usp-image--image Gratis verzending vanaf 50,-
Bakfiets proefrit

Bakfiets testen? Kom langs voor een gratis proefrit!

Reserveer je plek op een Babboe testdag of maak een afspraak met een Babboe ambassadeur in de buurt.

De bakfiets voor iedereen

Meest recente blogs
Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!
Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!
De eerste bladeren vallen van de bomen, haal de handschoenen en sjaals maar tevoorschijn! Ook in de herfst is de bakfiets jouw steun en toeverlaat. In deze blog geven we je een aantal tips om het meeste uit dit seizoen te halen.
Bakfiets lenteklaar
Tips om jouw bakfiets zomerklaar te maken
Het zonnetje begint weer te schijnen en de bloemen staan in bloei: hét moment om met je bakfiets een ritje te maken! Hier zijn 7 tips jouw bakfiets klaar te stomen voor het mooie weer.
Nationale Bakfietsdag
Terugblik op de Nationale Bakfietsdag
Op zaterdag 15 april 2023 vond de tweede editie plaats van de Nationale Bakfietsdag bij Experience Center De Fietser in Ede. Bezoekers konden op het indoor fietsparcours ruim 25 verschillende bakfietsen testen van de merken Babboe, Carqon en Batavus.
beste bakfiets 2022
De beste bakfiets 2022: we hebben 10 tips speciaal voor jou
Je wilt een bakfiets aanschaffen, maar waar begin je? Een proefrit maken is het beste advies dat we kunnen geven, maar voordat het zover is, moet je eerst een paar keuzes maken. Met deze 10 tips helpen we je op weg zodat je weet waar je op moet letten om...
Bakfiets kopen
Bakfiets kopen en testen: alle mogelijkheden op een rij
Bakfietsen worden steeds populairder: niet alleen in grote steden maar ook daarbuiten zie je ze steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. In de stad is de bakfiets het beste vervoersmiddel om met je kinderen veilig van A naar B te komen. Daarnaast is...
tot welke leeftijd in de bakfiets
Tot welke leeftijd is de bakfiets geschikt?
Kinderen vinden een bakfiets geweldig. Jijzelf misschien ook wel, want je ziet jezelf vast niet hannesen met 2 of 3 kids op een normale fiets. Daarom ben jij misschien wel aan het nadenken om een bakfiets aan te schaffen. Een bakfiets maakt jouw...

Babboe fans Babboe fans

Deel óók jouw #babboemoment met @babboe_cargobike

Meer inspiratie >