Levertijd bakfietsen: 2-3 weken*. Accessoires/onderdelen: 1-3 werkdagen. Meer informatie over onze dienstverlening.
* Zie levertijden voor enkele uitzonderingen.

Elektrische bakfietsen - Babboe helpt je op de weg

Overweeg jij om een elektrische bakfiets aan te schaffen? De elektrische bakfietsen van Babboe hebben allemaal een 250 W motor met een 36 Volt accu. Met de accu kun je 40-60 km ver fietsen. De exacte duur is afhankelijk van de lading in je bak, het tempo waarin je gemiddeld gaat en de bandenspanning. Om de accu op te laden heb je ca. 4 uur nodig.

De maximale snelheid van een elektrische bakfiets van Babboe is 25 km/h. Super handig is ook de walk-assist die onze elektrische bakfietsen allemaal hebben. Daarmee kun je als je niet fietst, je elektrische bakfiets wel eenvoudig verplaatsen, bijvoorbeeld van fietsenstalling naar het fietspad.

Elektrische bakfietsen in de webshop >

Elektrische bakfiets van Babboe met super sterke middenmotor

Elektrische bakfiets

Van iedere elektrische bakfiets van Babboe is er ook een “Mountain” versie beschikbaar. De Mountain bakfiets heeft een Yamaha middenmotor die een krachtigere ondersteuning biedt. Ideaal voor langere afstanden of heuvelig terrein. De accu is mooi in het ontwerp van de bakfiets geïntegreerd. Ook met deze versie kun je een snelheid van 25 km/h bereiken en een afstand van 40 tot 60 km afleggen.


Wat zijn de voordelen van een elektrische bakfiets?

  • Comfortabel: Licht en comfortabel fietsen, ook met tegenwind of bergop.
  • Ideaal voor lange afstanden: Gemakkelijk en zonder veel inspanning grote afstanden afleggen.
  • Sportief: Gezond en goed voor je conditie, je maakt al snel veel kilometers.
  • Snel: Snel op je bestemming, je kunt maar liefst 25 km per uur.
  • Milieuvriendelijk: Zuinig, de accu is recyclebaar, geen heffing van motorrijtuigen- of bromfietsbelasting

De verschillen tussen de Babboe-E en de -Mountain varianten

Er zijn verschillende elektrische Babboe bakfietsen, maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Babboe E-varianten Babboe Mountain varianten
Locatie van de motor
Bij onze standaard E-varianten zit de motor in het achterwiel. Hierdoor heb je echt het gevoel dat de ondersteuning je de wind in de rug geeft. Bij onze Mountain varianten zit de motor in het midden. Dit zorgt voor meer stabiliteit.
Locatie van de accu
De accu zit onder de bagagedrager verborgen. Je bakfiets is standaard uitgerust met een bagagedrager. De accu zit onder het bankje in de bak verstopt. Je bakfiets is niet standaard uitgerust met een bagagedrager.
Wijze van ondersteuning
De bakfietsen met een motor in het achterwiel worden ondersteund door middel van rotatie. Elke keer als jij met je trappers rond gaat, dan zal de elektrische ondersteuning zijn werk doen. Afhankelijk van de stand van de elektrische ondersteuning krijg je meer of minder ondersteuning. De bakfietsen met de motor in het midden geven de ondersteuning op basis van kracht. Hoe meer weerstand de bakfiets voelt, omdat je bijvoorbeeld een heuvel op gaat, hoe meer ondersteuning deze geeft.
Versnellingen
De elektrische bakfietsen met motor in het achterwiel zijn voorzien van een derailleur. Dit betekent dat je niet in stilstand kan wijzigen van versnelling. De elektrische bakfietsen met middenmotor hebben een traploze versnelling. Je kan elke gewilde versnelling zoeken en ook in stilstand wijzigen van versnelling.
Welke versie is de beste voor mij?
Rijd je vlakke wegen en neem je wel eens een simpel bruggetje, bijvoorbeeld over een water? Dan geeft de elektrische versie voldoende ondersteuning. Woon je in een bergachtig gebied of fiets je regelmatig een flinke heuvel op? Dan adviseren we de Mountain met middenmotor.

 

Elektrische bakfietsen in de webshop >

Elektrische bakfiets vs. auto

Sommige mensen gebruiken de elektrische bakfiets in plaats van een auto. Dit is gezond, beter voor het milieu en je bespaart maandelijks geld. Bovendien is het ook gezellig dat jouw kindjes samen voor je in de bak zitten. Zo kunnen jullie van de natuur genieten in plaats van in de file staan.


"De elektrische Babboe bakfiets is per maand ruim €360,- goedkoper dan de zuinigste auto!"

Elektrische bakfiets vs. auto

Citroën C1

Babboe Curve-E

Zuinigste auto vs elektrische Babboe bakfiets
Per maand:
Reparatie: €43,00 €20,00
Vaste lasten: €72,00 €8,00
Benzinekosten/ Elektronica: €100,00 €2.50
Onderhoud: €92,00 €3.75
Waardedaling; €114,00 €24,00
Totaal: €421,00 €58,25

Bron: ADAC 2018