Bakfiets elektrisch tweedehands kopen - onze tips

Bakfiets elektrisch tweedehands kopen - onze tips

Je hebt al een tijdje je zinnen op een bakfiets gezet. Je oriënteert je en vergelijkt de mogelijkheden, maar iedere bakfiets die je tegen komt, is net wat aan de dure kant. Je bent tot de conclusie gekomen om voor een tweedehands bakfiets te gaan. Maar tweedehands is niet nieuw. Er kunnen gebreken zijn die de verkoper niet tijdens zijn verkooppraatje heeft verteld. En je wil natuurlijk wel de veiligheid van je kinderen waarborgen en relaxt op pad kunnen. Daarom moet je van te voren weten waar je op moet letten als je een bakfiets elektrisch tweedehands koopt. We geven je een aantal tips!

Ondanks dat je toch echt voor een tweedehands bakfiets wil gaan, omdat een nieuwe bakfiets te duur is, ben je op de lange termijn vaak niet voordeliger uit.

Waar moet je op letten?

  • Mocht je een bakfiets willen kopen die elektrisch en tweedehands is, dan is de accu misschien wel het meest essentiële onderdeel. De belangrijkste vraag is of de accu goed onderhouden is. Let er daarom op dat de accu niet beschadigd is geraakt door extreme temperaturen, door harde schokken, door een valpartij of door water. Test ook ter plekke of de accu überhaupt opgeladen kan worden.
  • Als het hout van de bak al wat verouderd is, hoeft dat nog niet iets slechts te betekenen. Een likje waterafstotende (jacht)lak kan al wonderen doen. Kijk wel uit voor houtrot. Mocht de bak daar last van hebben, dan ben je verder van huis.
  • Bakfietsen vereisen hetzelfde onderhoud als een gewone fiets. De bewegende delen moeten regelmatig gesmeerd worden en de versnellingen en remmen moeten tijdig afgesteld worden. Maak bijvoorbeeld een proefrit op de bakfiets die je tweedehands wil kopen en check of de remmen en de versnellingen goed werken.
  • Controleer of de banden goed zijn en of er geen slappe spaken in de wielen zitten.
  • Een bakfiets die elektrisch en tweedehands is, kan wat roestplekjes hebben. Nu is een beetje roest niet erg, zolang het maar te behandelen is. Je kunt daarvoor een roest verwijder spray gebruiken. Daarnaast is het ook de moeite waard om de onderkant van de bakfiets te bekijken op roestplekken.
  • En natuurlijk is het ook belangrijk dat de bakfiets lekker fietst. Fiets daarom een paar rondjes op de bakfiets en ervaar zelf hoe het is. Hoor je geen gekke geluidjes? Werken de versnellingen goed? Kun je goed remmen? En fietst de bakfiets ook nog eens als een zonnetje? Dan is het wellicht wel wat voor jou!

Bakfiets elektrisch nieuw versus bakfiets elektrisch tweedehands

Bakfiets elektrisch nieuw versus bakfiets elektrisch tweedehands

Ondanks dat je toch echt voor een tweedehands bakfiets wil gaan, omdat een nieuwe bakfiets te duur is, ben je op de lange termijn vaak niet voordeliger uit. De Babboe bakfietsen zijn kwalitatief hoogwaardig. Ze zijn door ouders in de markt gebracht om betaalbare bakfietsen mogelijk te maken, zonder een afbreuk te doen aan de kwaliteit. Een nieuwe Babboe bakfiets kost dus evenveel als een tweedehands bakfiets van een ander merk.

Daarnaast heeft een nieuwe bakfiets nog andere voordelen:

  • Bij aanschaf van een nieuwe Babboe bakfiets krijg je 5 jaar garantie op het frame. Als je een nieuwe bakfiets koopt, kun je aanspraak doen op de garantie.
  • Een Babboe bakfiets is heel waardevast. Na een aantal jaar kun je de bakfiets nog voor een mooi bedrag verkopen via een tweedehands aanbieder / website / platform.
  • Door gelijk vanaf het begin van de koop onze bakfietsservice aan huis te gebruiken, gaat je nieuwe bakfiets langer mee.
  • Je bent de eerste eigenaar van de fiets en je weet dus zeker dat er niets met je bakfiets is gebeurd, waardoor hij last zou kunnen krijgen van technische mankementen.

Bekijk ons aanbod

Heb je inmiddels toch de neiging om voor een nieuwe bakfiets te gaan? Bekijk dan ons aanbod.

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel