Alles over Babboe en de Bakfiets

Alles over Babboe

 

Betekenis Babboe

Babboe is een verbastering van het Maleisische / Indonesische woord baboe dat kindermeisje of kinderoppas betekent. Dit met als rationale dat Babboe je helpt om je dierbaarste bezit, je kinderen, veilig te vervoeren. Dus te allen tijde op je kinderen te passen.

Ontstaan van Babboe

De Babboe bakfiets is het initiatief van een aantal ouders die graag een bakfiets wilden hebben, maar de prijzen van de bestaande bakfietsen erg hoog vonden. Samen met een ingenieursbureau is de Babboe Big ontwikkeld, waarbij het doel was om een kwalitatieve bakfiets te ontwikkelen tegen een betaalbare prijs. In maart 2007 zijn de eerste Babboe bakfietsen uitgeleverd. Naast de 3-wiel Babboe Big, hebben we inmiddels een Elektrische Babboe Big, Babboe Curve en de 2-wiel Babboe City in ons assortiment.

Waarom een Babboe?

Naast de mooie vormgeving van de Babboe Bakfiets is bij de ontwikkeling gedacht aan tal van handigheidjes die het jou en je kinderen gemakkelijk maken. De lage instap bijvoorbeeld, de standaard 3 of 7 versnellingen met een ultralichte eerste versnelling, de kindvriendelijke opstapjes, de makkelijk verstelbare zadelpin zodat papa/mama snel kunnen wisselen, de 'toeters en bellen stang' waarop leuke speeltjes bevestigd kunnen worden, opklapbare bankjes en nog veel meer. Zie ook de 10 voordelen van Babboe.

Hoe lang bestaat Babboe al?

Babboe is gestart in Doorn, in een kleine ruimte dat naast een paardenstal zat. In maart 2017 vierden we feest, want Babboe bestond toen 10 jaar.

Contact

Ga naar contact voor de contactgegevens van Babboe.

Alles over de bakfiets

 

Hoe fietst een bakfiets?

Zie Tips: fietsen op een bakfiets

Twee- of driewieler?

Zie bakfiets met twee of drie wielen.

Waarom kan Babboe goedkope bakfietsen aanbieden?

Zie goedkope bakfiets.

Wat is het verschil tussen de Babboe Big en de Babboe Curve?

Zie wat is het verschil tussen de Babboe Big en de Babboe Curve?

Past een Maxi-Cosi in de bakfiets

Babboe City, Mini, Curve en Carve


Voor de Babboe City, de Babboe Mini, de Babboe Curve en de Babboe Carve is er een speciale Maxi-Cosi drager, welke is ontworpen door Steco. De drager heeft goede vering en is geschikt voor vrijwel elk type Maxi-Cosi. Wanneer de Maxi-Cosi houder in de bak is gemonteerd, is er daarnaast nog plek voor twee kleine kindjes op het bankje. In de Babboe Mini dient het bankje verwijderd te worden om de Maxi-Cosi drager te gebruiken. De Maxi-Cosi drager is niet geschikt voor de Babboe Mini Mountain omdat het bankje niet verwijderd kan worden.

Babboe Big


In de Babboe Big past helaas geen Maxi-Cosi houder. Wanneer je je baby toch wilt vervoeren in de Babboe Big, kun je een babyschaal monteren in je bakfiets. De babyschaal monteer je op het bankje, zodat je nog drie zitplaatsen overhoudt.

Welke kinderzitjes passen op de bagagedrager?

Met de bagagedrager-adapter kun je in combinatie met de buggydrager een buggy meenemen met je bakfiets. Daarnaast biedt de adapter je de mogelijkheid om een kinderzitje achterop te monteren.

Elektrische bakfiets (met accu in bagagedrager)

  Met adapter Zonder adapter
Yepp (Maxi EF) ja nee
Bobike (Maxi One EBD) ja ja
Polisport (Baby seat bubbly maxi CFS) ja ja

Niet elektrische bakfiets (geen accu in bagagedrager)

  Zonder adapter
Yepp (Maxi EF) ja
Bobike (Maxi One EBD) ja
Polisport (Baby seat bubbly maxi CFS) ja
Veiligheid

De Babboe bakfietsen zijn ontwikkeld om gezellig en veilig kindervervoer mogelijk te maken voor een betaalbare prijs. De Babboe bakfietsen zijn ontworpen door een Nederlands ingenieursbureau en er is gekozen om kwalitatief hoogwaardige onderdelen te gebruiken. Daarnaast is de bakfiets voorzien van een aantal specifieke kenmerken ter bevordering van de veiligheid. Om aan te geven hoe belangrijk veiligheid voor Babboe is hebben wij de bakfiets door het gerenommeerde Internationale testbureau SGS en door TÜV laten testen op belastbaarheid en duurzaamheid.

Bakfiets afmetingen

Zie bakfiets afmetingen.

Laadvermogen bakfietsen

Het laadvermogen van de Babboe City is getest op 80 kg in de bak.
Het laadvermogen van de Babboe Big is getest op 100 kg in de bak.
Het laadvermogen van de Babboe Curve is getest op 100 kg in de bak.
Het laadvermogen van de Babboe Transporter is getest op 100 kg in de bak.

Bakfiets specificaties

De overige, uitgebreidere specificaties kun je per bakfiets op onze website vinden onder de tab 'Specificaties'.