Levertijd bakfietsen: 2-3 weken*. Accessoires/onderdelen: 1-3 werkdagen. Meer informatie over onze dienstverlening.
* Zie levertijden voor enkele uitzonderingen.

Alles over Babboe en de Bakfiets

Alles over Babboe

 

Wat betekent Babboe?

Babboe heeft het gedachtengoed om jonge ouders samen met hun kinderen momenten van geluk te brengen. Vanuit die gedachtegang hebben we gezocht naar een mooie passende naam voor ons product. Zo kwamen wij onder andere uit bij Baloe en Babu. Baloe vanuit het Disney personage die Mowgli ten alle tijden beschermt. Babu vanuit de positieve gedachte van de dagelijkse zorg en liefde voor kinderen. Vanuit deze associaties zijn we tot Babboe gekomen.

Hoe is Babboe ontstaan?

De Babboe bakfiets is het initiatief van een aantal ouders die graag een bakfiets wilden hebben, maar de prijzen van de bestaande bakfietsen erg hoog vonden. Samen met een ingenieursbureau is de Babboe Big ontwikkeld, waarbij het doel was om een kwalitatieve bakfiets te ontwikkelen tegen een betaalbare prijs. In maart 2007 zijn de eerste Babboe bakfietsen uitgeleverd. Naast de 3-wiel Babboe Big, hebben we inmiddels een Elektrische Babboe Big, Babboe Curve en de 2-wiel Babboe City in ons assortiment.

Waarom een Babboe bakfiets?

Naast de mooie vormgeving van de Babboe Bakfiets is bij de ontwikkeling gedacht aan tal van handigheidjes die het jou en je kinderen gemakkelijk maken. De lage instap bijvoorbeeld, de standaard 3 of 7 versnellingen met een ultralichte eerste versnelling, de kindvriendelijke opstapjes, de makkelijk verstelbare zadelpen zodat papa/mama snel kunnen wisselen, de 'toeters en bellen stang' waarop leuke speeltjes bevestigd kunnen worden, opklapbare bankjes en nog veel meer. Zie ook de 10 voordelen van Babboe.

Hoe lang bestaat Babboe al?

De eerste bakfiets van Babboe kwam in 2007 op de markt. Zie ook De geschiedenis van Babboe

Hoe kan ik contact opnemen met Babboe?

Ga naar contact voor de contactgegevens van Babboe.

Alles over de bakfiets

 

Hoe fietst een bakfiets?

Zie Tips: fietsen op een bakfiets

Wat doet Babboe voor de veiligheid van de bakfietsen?

Zie bakfiets veiligheid.

Wat is het verschil tussen een twee- of driewieler?

Zie bakfiets met twee of drie wielen.

Waarom kan Babboe goedkope bakfietsen aanbieden?

Zie goedkope bakfiets.

Welke bakfietsen verkoopt Babboe?

Babboe heeft een groot assortiment aan bakfietsen. Welke bakfiets voor jou het best geschikt is, hangt af van het aantal kinderen dat je wilt vervoeren en of je de fiets ook voor andere doeleinden gebruikt. Ga voor meer informatie naar Welke bakfiets past bij jou? of ga direct naar de Babboe Big, Babboe City, Babboe Mini, Babboe Curve, Babboe Dog, Babboe Transporter, Babboe Max, Babboe Carve of Babboe Mountain.

Wat is het verschil tussen de Babboe Big en de Babboe Curve?

Zie wat is het verschil tussen de Babboe Big en de Babboe Curve?

Past een Maxi-Cosi in de bakfiets?

Babboe City, Mini, Curve en Carve


Voor de Babboe City, de Babboe Mini, de Babboe Curve en de Babboe Carve is er een speciale Maxi-Cosi drager, welke is ontworpen door Steco. De Maxi-Cosi drager is voor vrijwel elke type Maxi-Cosi beschikbaar. De drager heeft goede vering en is geschikt voor vrijwel elk type Maxi-Cosi. Wanneer de Maxi-Cosi houder in de bak is gemonteerd, is er daarnaast nog plek voor twee kleine kindjes op het bankje. In de Babboe Mini dient het bankje verwijderd te worden om de Maxi-Cosi drager te gebruiken. De Maxi-Cosi drager is niet geschikt voor de Babboe Mini Mountain omdat het bankje niet verwijderd kan worden.

Babboe Big


In de Babboe Big past helaas geen Maxi-Cosi houder. Wanneer je je baby toch wilt vervoeren in de Babboe Big, kun je een babyschaal monteren in je bakfiets. De babyschaal monteer je op het bankje, zodat je nog drie zitplaatsen overhoudt.

Welke accessoires kun je met elkaar combineren in de bakfiets?

Let op: Bekijk hieronder welke accessoires je kunt combineren in elke bakfiets:

Babboe Big Accessoire overzicht
Babboe City Accessoire overzicht
Babboe Mini Accessoire overzicht
Babboe Curve Accessoire overzicht
Babboe Dog Accessoire overzicht
Babboe Carve Accessoire overzicht
Welke kinderzitjes passen op de bagagedrager?

Met een bagagedrager-adapter kun je in combinatie met de buggydrager een buggy meenemen met je bakfiets. Daarnaast biedt de adapter je de mogelijkheid om een kinderzitje achterop te monteren.

Elektrische bakfiets (met accu in bagagedrager)

  Met adapter Zonder adapter
Yepp (Maxi EF) ja nee
Bobike (Maxi One EBD) ja ja
Polisport (Baby seat bubbly maxi CFS) ja ja

Niet elektrische bakfiets (geen accu in bagagedrager)

  Zonder adapter
Yepp (Maxi EF) ja
Bobike (Maxi One EBD) ja
Polisport (Baby seat bubbly maxi CFS) ja
Zijn de bakfietsen van Babboe veilig?

De Babboe bakfietsen zijn ontwikkeld om gezellig en veilig kindervervoer mogelijk te maken voor een betaalbare prijs. De Babboe bakfietsen zijn ontworpen door een Nederlands ingenieursbureau en er is gekozen om kwalitatief hoogwaardige onderdelen te gebruiken. Daarnaast is de bakfiets voorzien van een aantal specifieke kenmerken ter bevordering van de veiligheid. Om aan te geven hoe belangrijk veiligheid voor Babboe is hebben wij de bakfiets door het gerenommeerde Internationale testbureau SGS en door TÜV laten testen op belastbaarheid en duurzaamheid. Lees hier alles over bakfiets veiligheid.

Zijn de bakfietsen van Babboe gecertificieerd?

Onze bakfietsen zijn getest voor het dagelijks gebruik bij het vervoer van kinderen. Om aan te geven hoe belangrijk veiligheid voor Babboe is hebben wij de bakfiets door het gerenommeerde Internationale testbureau SGS en door TÜV laten testen op belastbaarheid en duurzaamheid. Op basis daarvan zijn gebruiksvoorschriften bij een maximaal aantal kinderen per bakfiets opgesteld. Onze bakfietsen zijn getoetst door de internationale testautoriteit TÜV en heeft de relevante EN 15194 en de ISO 421 certificering. Hiermee voldoen al onze bakfietsen aan de geldende wet- en regelgeving.

Wat zijn de afmetingen van de bakfiets?

Zie bakfiets afmetingen.

Wat is het laadvermogen van de bakfiets?

Het laadvermogen van de Babboe City is getest op 80 kg in de bak.
Het laadvermogen van de Babboe Big is getest op 100 kg in de bak.
Het laadvermogen van de Babboe Curve is getest op 100 kg in de bak.
Het laadvermogen van de Babboe Transporter is getest op 100 kg in de bak.

Tot welke leeftijd kan mijn kind in een bakfiets?

Er zijn geen richtlijnen tot welke leeftijd je jouw kind/kinderen mag meenemen in de bakfiets. Sommige kinderen willen niet meer in de bakfiets meerijden wanneer ze zelf kunnen fietsen.
Vaak is het heel praktisch en gezellig om ook kinderen die al zelf kunnen fietsen mee te nemen in de bakfiets.

Het belastbare gewicht van de bak van een tweewieler is 80kg en van een driewieler is dat 100kg. Je kunt dus gerust ook ‘oudere’ kindjes nog in de bakfiets vervoeren.

Welke typen remmen zijn er?

Zie Welke typen remmen

Wat zijn de bakfiets specificaties?

De overige, uitgebreidere specificaties kun je per bakfiets op onze website vinden onder de tab 'Specificaties'.

Hoe kan ik mijn bakfiets stallen of parkeren?

Lees hier meer over hoe je jouw bakfiets het beste kunt stallen of parkeren. 

Verkoopt Babboe ook een bakfiets voor kinderopvang?

Ja, Babboe heeft de Babboe Max in haar assortiment, een elektrische kinderopvang bakfiets die aan de behoefte van het kinderdagverblijf, BSO, gastouders en grote gezinnen voldoet.

Wat moet ik weten over bakfietsaccu's?

Als je met jouw bakfiets gaat fietsen, wil je natuurlijk zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van het duwtje in de rug van het elektrisch systeem. Zowel in het aantal kilometers dat jouw systeem je zal ondersteunen, en de levensduur van de bakfiets accu zelf. Het is dus goed om te weten hoe je het beste met jouw bakfiets accu overweg kan.

Een bakfiets accu bestaat uit een behoorlijk aantal losse batterijtjes die samen de accu vormen. Deze losse batterijtjes zitten in een net pakket verwerkt waarin, naast de batterijtjes, ook een laadgedeelte en een kleine computer zitten verwerkt. Deze accu’s worden omschreven als Lion accu’s. Als je de bakfiets accu op een juiste manier gebruikt, zul je de meeste kilometers kunnen rijden en haal je de langste gebruiksduur uit jouw accu.

Hoe moet je met jouw bakfiets accu overweg gaan?

Mocht het zo zijn dat de accu in jouw elektrische bakfiets uitneembaar is, dan is het belangrijk dat je de accu uit jouw bakfiets neemt als je jouw bakfiets voor een langere tijd (meer dan 2 uur) stalt. Dit geldt voor alle type en merken systemen. Net als een televisie die op stand-by staat, zijn de bakfietsen nooit volledig uit. Als je de bakfiets accu uit de bakfiets neemt, kan de accu rustig op temperatuur komen, zal de stroom binnenin de accu beter verdeeld worden en blijft de accu op spanning.

Let er op dat je jouw bakfiets accu niet in de volle zon bewaart. Een te warme accu kan ervoor zorgen dat de capaciteit van de accu minder, en de levensduur korter wordt. Daarnaast kun je de bakfiets accu het beste mee naar binnen nemen als het fris of koud weer is (onder de 10 graden C). Een te koude accu kan er namelijk voor zorgen dat de bakfiets accu tussen de 15 a 25% minder vermogen levert. Je kunt de gewenste omgevingsomstandigheden dus eigenlijk vergelijken met wat een gemiddeld persoon prettig vindt. De meeste personen gaan dan voor een kamertemperatuur en droog!

Als je een nieuwe accu hebt, dan is het belangrijk om jouw bakfiets accu een tiental keer volledig leeg te fietsen en weer op te laden. Daarmee haal je de maximale capaciteit uit jouw accu. Na die tiental keer kun je de bakfiets accu ook tussendoor opladen als je twijfelt of er wel voldoende stroom in de accu zit. Maar al met al, voor een langere levensduur kun je het beste eens in de één a twee maanden de accu volledig leegfietsen en volledig opladen.

Als je de accu van jouw bakfiets voor een langere periode niet gaat gebruiken, is het van belang om de bakfiets accu tijdig te laden. Voor deze accu’s geldt dat deze minimaal eens in de drie maanden geladen moeten worden. Echter kun je ook een interval van eens in de maand aanhouden, bijvoorbeeld de eerste maandag van de maand.

Do's and don’ts voor jouw bakfiets accu

  • Bewaar een bakfiets accu nooit leeg, want hierdoor raakt de accu defect. Let er dus op dat je de accu altijd op tijd oplaadt.
  • Let erop dat de accu van jouw bakfiets niet beschadigd raakt door extreme temperaturen, door harde schokken of door een valpartij.
  • Als je jouw bakfiets schoonmaakt, zorg er dan altijd voor dat jouw bakfiets accu droog blijft.
  • De accu houdt ervan om regelmatig geladen en ontladen te worden. Dit krijg je het best voor elkaar door regelmatig te fietsen met jouw bakfiets.
  • Zorg ervoor dat je jouw bakfiets accu oplaadt met de juiste lader.
  • Jouw accu wilt graag op kamertemperatuur bewaard worden. Kamertemperatuur zorgt er namelijk voor dat de bakfiets accu de grootste capaciteit heeft. En dit zorgt weer voor vele fijne ritjes met jouw bakfiets!
  • Lees de gebruiksaanwijzing van jouw bakfiets aandachtig door. Als je alle ins en outs kent, haal je het meeste fietsplezier uit jouw bakfiets.
Hoe vind ik het framenummer van mijn bakfiets?

Om je Babboe bakfiets te kunnen verzekeren, vragen de verzekeringsmaatschappijen altijd om je framenummer. Dit framenummer is een uniek nummer wat in je bakfiets staat gegraveerd. In de meeste gevallen zit er op de zadelbuis een sticker met het framenummer. Indien er geen sticker op de zadelbuis zit, kan het framenummer worden afgelezen van de ronding van de trapas aan de linkerzijde vanaf het zadel gezien (daar waar de trapper uit het frame komt). Alleen bij de Mountain-modellen staat het framenummer boven de ophanging van de motor. Het framenummer bestaat uit een combinatie van cijfers en letters, namelijk: 

Babboe Big, City, Curve, Dog

Letters GB – 2 cijfers– 1 hoofdletter – 5 cijfers
Bijvoorbeeld: GB99A12345

Babboe Mountain modellen:

1 hoofdletter – 9 cijfers
Bijvoorbeeld: U123456789

Babboe Mountain modellen (Nieuw):

1 hoofdletter – 3 cijfers – 1 hoofdletter – 5 cijfers (nieuwe modellen)
Bijvoorbeeld: A123B45678

Alle Babboe modellen (vanaf 2019):

Vanaf 2019 wordt er een nieuwe letter en cijfercombinatie gebruikt voor de framenummers.
Letters WSP - 5 cijfers - P
Bijvoorbeeld: WSP59431P

In sommige gevallen kan het voorkomen dat het framenummer er niet op staat. Neem in dat geval contact op met de Babboe Klantenservice om je klacht te melden, dan wordt het vervolgtraject toegelicht.