Kinderopvang bakfiets

Kinderopvang bakfiets: ideaal voor kinderdagverblijf, BSO en gastgezinnen

De kinderopvang bakfiets van Babboe, de Babboe Max-E, voldoet aan de behoefte van het kinderdagverblijf, BSO, gastouders en grote gezinnen. De elektrische kinderopvang bakfiets is geschikt voor 6 kinderen. Het zadel kun je gemakkelijk verstellen zodat verschillende personen erop kunnen fietsen. Aan de voorzijde kunnen kinderen zelf instappen via het deurtje.

Bakfietsen voor de kinderopvang: de voordelen

  • Maximale snelheid van 18 km p/u.
  • Elektrische ondersteuning bij het fietsen
  • Ruimte voor 6 kinderen inclusief deurtje

Bekijk de elektrische Babboe Max bakfiets >


Babboe, het grootste aanbod bakfietsen van Nederland.

Alternatief voor de Stint

Ben je op zoek naar een alternatief van de Stint? Babboe heeft een kinderopvang / gastouder bakfiets in haar assortiment, de Babboe Max-E. De kinderopvang bakfiets is geschikt voor 6 kindjes. De bakfiets voor kinderopvang, gastouder of crèche is een ideaal alternatief voor de Stint. In tegenstelling tot de Stint, ook wel elektrische bolderkar genoemd, heeft de elektrische bakfiets een trapondersteuning en moet je ook meefietsen. De elektrische bakfiets voor kinderopvang heeft een trapkrachtsensor en werkt volgens het principe van een traditionele bakfiets. Hoe meer kracht je op de pedalen zet, hoe harder je gaat. Deze sensor registreert hoe hard je moet trappen om de bakfiets in beweging te houden. Heel handig als er 6 kinderen in de bakfiets zitten! De motor wordt op basis van deze informatie aangestuurd en geeft direct meer of minder ondersteuning, zonder vertraging. Wanneer je stopt met fietsen, dan stopt de ondersteuning direct. Kortom: meetrappen is nodig om vooruit te komen en de kinderopvang bakfiets wordt ondersteund tot 18 km per uur. Een elektrische bolderkar valt in de categorie 'bijzondere bromfiets’. Een elektrische bakfiets voor kinderopvang valt in de categorie fietsen.

Zie ook het artikel Bakfiets is prima alternatief voor de Stint (bron: rtvnoord.nl)

Veilige bakfiets

De elektrische kinderopvang bakfiets heeft zes luxe driepuntsgordels voor de kindjes voor optimale veiligheid. De kindjes nemen plaats op diepe zitplaatsen en op de bodem ligt een antislipmat, zodat de kindjes extra grip hebben bij het in- en uitstappen. De kinderopvang bakfiets is tevens voorzien van een afsluitbaar deurtje, waardoor je de kindjes niet meer hoeft te tillen. Je kunt de elektrische kdv bakfiets parkeren met de parkeerrem, zodat kindjes gemakkelijk kunnen in- en uitstappen zonder wegrollen van de bakfiets. De banden zijn antilek om lekke banden te voorkomen. De maximale snelheid wordt om veiligheidsredenen beperkt tot 18 km/u. De Babboe Max is getest op veiligheid en duurzaamheid door de gerenommeerde internationale testautoriteit TÜV.

Quick scan veiligheid elektrische bakfietsen

De Tweede Kamer constateerde dat elektrische bakfietsen onder andere worden ingezet bij kinderdagverblijven en vroeg om onderzoek naar de veiligheid van en het toezicht op de elektrische bakfietsen en soortgelijke voertuigen. Adviesbureau Arcadis verzorgde de "Quick scan veiligheid elektrische bakfietsen" en constateerde dat het vervoeren van zes of meer kinderen in de elektrische bakfiets net zo veilig en soms veiliger is dan lopen met de kinderen of fietsen onder begeleiding. De mate van veiligheid is wel sterk afhankelijk van de gebruikte routes en de begin- en eindlocaties. Ook is het vervoeren van kinderen met auto’s en bussen veiliger.
Bekijk de resultaten uit de Quick scan veiligheid elektrische bakfietsen

Bakfietsservice aan huis

Dankzij de unieke bakfietsservice aan huis van Babboe blijf jij altijd fietsen op de kinderopvang bakfiets. Onze monteurs kennen de bakfietsen voor de kinderopvang op hun duimpje en rijden met hun bus rond door heel Nederland en België. Zo zorgen we ervoor dat jij altijd kan blijven fietsen.

Bakfietsservice aan huis

 

De Babboe Max-E is uit te breiden met diverse accessoires
Babboe kleuterzitje
Big, Big-E, City, City-E, City Mountain en 16 anderen
De Babboe BOET kleuterzitjes staan niet alleen vrolijk, maar je kleintjes zitten ook nog eens lekker zacht! Kleine kinderen zitten vaak nog niet erg stabiel op een bankje. Babboe kleuterzitje
Vanaf 34.95
Bekijk dit product

Bekijk alle accessoires

Bakfietsen voor Kinderopvang leasen?

De kinderopvang bakfiets voor 6 kinderen kun je naast kopen, ook privé of zakelijk leasen. Bij een bakfiets leasen heb je geen hoge aanschafkosten, maar wel een nieuwe bakfiets. Voor een vast bedrag per maand lease je een Kinderopvang bakfiets met of zonder accessoires voor 2 of 3 jaar, inclusief verzekering, service & onderhoud en 24-uurs pechhulp.

Bakfiets leasen