Voorjaar dus Lammetjestijd! Op veel (kinder)boerderijen worden in het voorjaar weer veel lammetjes geboren. Een kijkje in de stal bij de kleine wollige beestjes is een erg leuk uitje samen met de kleintjes. Ontdek hieronder een paar leuke plekken om lammetjes te kunnen bekijken.

24 maart 2019
De Loenermark
Kom jij ook op kraambezoek? Er zijn tussen 10.30 en 16.00 uur zo’n 180 lammetjes te bewonderen. Behalve lammetjes kijken kan je demonstraties schapen drijven bijwonen, hutten bouwen, een ponyritje maken en mee op excursie met de boswachter. Standhouders verkopen schaap- en streekproducten en verschillende lekkernijen. Gratis toegang, je betaalt wel parkeergeld.

31 maart 2019 
Hoog Buurlo
Beleef de lente bij de schaapskooi in Hoog Buurlo. Tijdens de Lammetjesdag laten de ongeveer 100 nieuwe bewoners zich in de grote schaapskooi bewonderen. Buiten de schaapskooi staan nog een aantal echte ‘knuffelschapen’. En er zijn nog meer kijk- en doe-activiteiten voor jong en oud. Kom zoveel mogelijk met de fiets wegens beperkte parkeergelegenheid. Eenmaal per jaar wordt op de zondag waarop de zomertijd ingaat op de schaapskooi de inmiddels traditionele Lammetjesdag georganiseerd. Er is van alles te doen bij de kooi. Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 16 uur. De toegang is gratis.

30 maart 2019
Ermelose schaapskooi
Bij de Ermelose schaapskooi kunnen bezoekers via een looproute door de schaapskooi wandelen en de lammetjes bewonderen. Op het terrein zijn demonstraties schapen drijven, voorstellingen van Boswachter Beer, het draaimolentje De Dieromdom, huifkarritjes over de heide, poppenkastvoorstellingen, knutselactiviteiten en schminken.

25 maart 2019
Huenderhoeve
Op de Huenderhoeve is het feest bij de schaapskooi op het Doldersummerveld. De lammetjes zijn dan geboren en dat wordt gevierd met beschuit met muisjes. Kom langs, je mag lammetjes aaien en er zijn verschillende leuke activiteiten waaraan je gratis mee mag doen. De schaapskooi in Doldersum is open van 11.00 uur tot 16.00 uur.

8 april 2019
Schaapskudde Exloo
Op zondag 8 april is de jaarlijkse lammetjesdag in Exloo. De kudde telt 200 ‘Drentse heideschapen’. Tijdens de lammertijd verdubbelt dit aantal.  Van april tot oktober gaat deze kudde dagelijks op pad,  ze vertrekken vanuit de schaapskooi in Drenthe om 9.00 uur en zijn weer terug om 14.00 uur. Je kunt deze kudde ook op je computer volgen.

Heb jij een favoriete plek om lammetjes te knuffelen, aaien of te bekijken? Laat het ons weten in de reacties hieronder. 

Bekijk ook

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Eropuit: Buitenspelen in de herfst

Het wordt steeds vroeger donker buiten, de paraplu zit weer standaard in je tas en de sjaals komen langzaamaan tevoorschijn. ...

Lees meer play_arrow
Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Eropuit: De 4 leukste kindvriendelijke stranden in Nederland

Hoe leuk is het om tijdens de zomervakantie de bakfiets te pakken en richting het strand te fietsen? Op diverse plekken in Ne...

Lees meer play_arrow